Daniëlle: “Mijn opa die aan Alzheimer leed vergeet ik nooit!”

Sem en Nick met hun statiegeldactie
Foto: Oosterhout Loopt

Op 6 oktober lopen ruim 300 Oosterhouters in de groep ‘Oosterhout Loopt’ mee met de Singelloop in Breda. Ze halen hiermee geld op voor Alzheimer Nederland. In de aanloop naar het hardloopevenement laten we wekelijks lopers aan het woord. Deze week is het woord aan Mick, Sem en Daniëlle.

Hoi allemaal,

Vorige week heeft Erik aan mij (Daniëlle) gevraagd om de blog te verzorgen van Oosterhout Loopt voor Alzheimer in de aanloop naar de Singelloop op zondag 6 oktober in Breda. Vandaag, zaterdag 21 september, is Wereld Alzheimer dag en daarom vind ik het extra mooi om dit keer het stukje te mogen verzorgen.

Weet helaas wat Alzheimer teweeg brengt

Mijn naam is Daniëlle Kieboom en vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de Singelloop in Breda. Ik liep toen 10 km samen met vele anderen vanuit Oosterhout loopt voor Alzheimer. Ik was blij om deel uit te maken van deze groep en samen geld in te zamelen. Ik weet helaas wat Alzheimer teweeg brengt. Mijn opa was dement en van dichtbij heb ik meegemaakt wat dit voor hem deed en ook heb ik gezien wat het voor mijn oma en de rest van de (naaste) familie deed.

Halve Marathon

Dit jaar hoop ik de halve marathon te volbrengen in Breda. Ik train drie à vier keer per week. Op maandag een duurloop van gemiddeld 21 km, op woensdag en zaterdag een ronde van gemiddeld 13 km en vaak op zondag een ronde samen met mijn 11-jarige zoon Sem van ongeveer 5,5 km. Doordat ik fanatiek ben gaan hardlopen, is Sem dat ook gaan doen. Hij loopt dit jaar voor de eerste keer mee met de Singelloop. Zijn grote vriend Mick Kapitein heeft zich bij Sem aangesloten en wekelijks trainen ze nu twee keer per week om tijdens de Singelloop de 5 km te lopen.

Statiegeldactie

Daarnaast spelen ze allebei in de JO12-1 van SCO en zijn ze drie keer per week op het voetbalveld te vinden. Wanneer ze niet aan het hardlopen of aan het voetballen zijn, zijn ze wellicht flessen aan het ophalen voor de actie Oosterhout Loopt voor Alzheimer. Op dit moment hebben ze al € 28,10 opgehaald door de lege flessen en € 6,- aan donaties. Heb jij nog lege flessen, kom ze gerust brengen of laat het weten dan worden ze opgehaald! Heb je geen lege flessen maar wil je wel doneren: dat is ook zeker welkom!!

Vergeet-me-niet-speldje

Nu op naar zondag 6 oktober. Sem, Mick en ik hopen veel bekende gezichten langs de kant te zien die ons zullen aanmoedigen zodat we binnen een mooie tijd de finish gaan halen!! Mijn ‘Vergeet-mij-niet-speldje’, welke symbool staat voor een toekomst zonder dementie, speld ik net zoals vorig jaar op mijn hardloopshirt want vergeten doe ik mijn opa nooit!!!

Groetjes van Mick, Sem en Daniëlle

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden