Oosterhout Loopt: “De Oosterhoutse horecatoppers gaan ervoor!”

Foto: Dennis Damen

Nog 3 weekenden tot de Bredase Singelloop op 2 oktober. Dan is het ook Oosterhout loopt in de strijd tegen Alzheimer. Deze week de blog van Dennis Damen.

De Oosterhoutse horecatoppers gaan ervoor!

Even voorstellen; ik ben Dennis Damen en ik ben een fanatiek amateur hardloper. Sinds enkele maanden ben ik met veel plezier werkzaam bij Bowling en Bistro Merlijn als Chef-kok. Naast eten en drinken is hardlopen een grote passie van mij. Het is dan ook erg mooi om niet alleen samen met de collega’s van Merlijn, maar ook met de andere horecatoppers uit Oosterhout mee te mogen doen aan de Singelloop in Breda op 2 oktober. Dit alles ook nog voor een heel mooi doel; lopen tegen Alzheimer. Wij zijn erop gebrand een mooi sponsorbedrag binnen te halen met zijn allen!

Vroeger was ik veel op de racefiets en de mountainbike te vinden. Helaas blijven de lange fietsritten inmiddels achterwege wegens gebrek aan tijd. Inmiddels ben ik namelijk al 21 jaar samen ben met mijn vrouw Monique en ben ik de gelukkige vader van drie dochters. Hardlopen is bij mij dus ontstaan uit tijdgebrek, even snel een uurtje of half uurtje hardlopen is namelijk goed te doen.

Al snel merkte ik dat het steeds beter ging. Ik legde routes af in snellere tijden, ik ging veel makkelijker lopen en ik raakte al gauw in topvorm. In 2016 liep ik mijn eerste Marathon, die van Amsterdam. Ik was direct verkocht aan het hardlopen, je speelt een wedstrijd tegen jezelf. Inmiddels heb ik ook al vier keer de marathon van Rotterdam gelopen, wat mij betreft ‘de mooiste’. Zeer mooi om de passie van het publiek mee te mogen maken. Tevens ben ik ook lid van atletiekvereniging Scorpio in Oosterhout, daar kun je heerlijk trainen op je eigen niveau.

Ik heb erg hoge verwachtingen van de Singelloop. Breda is een van de gezelligste steden van Nederland en zeker met onze Brabantse gastvrijheid ga ik er vanuit dat het een topdag gaat worden.
Ik ben erg trots dat wij vanuit Bowling & Bistro Merlijn met circa 50 lopers mee zullen doen aan de Singelloop! Wij organiseren voor het personeel diverse trainingsavonden om alvast te oefenen voor 2 oktober. Geweldig om dit met je collega’s te mogen doen! Of je nu de 5,10 of 21 kilometer loopt, het is zeker de moeite waard om deel te nemen. Naast het feit dat het voor jezelf een echte topprestatie is steun je ook nog eens het goede doel!

Ruim 300 deelnemers!

Er lopen dit jaar ruim 300 Oosterhouters mee tijdens de Singelloop voor deze actie. Zij zijn herkenbaar aan hun fluoriserend gele t-shirt. Het ophalen van de shirts & startnummers is op zaterdag 24 en zondag 25 september van 11.00 tot 14.00 uur bij Restaurant De Beren op de Markt 22. Ben jij geen loper? Dan kun je de actie ook financieel ondersteunen door een donatie te doen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen