Oosterhout Loopt: “Fier”

Foto: Manon Wilbrink

Morgen is de Bredase Singelloop en is het ook Oosterhout loopt in de strijd tegen Alzheimer. Deze week de blog van Manon Wilbrink.

Fier!

Ik heb een nieuwe hobby. Wie had dat voor mogelijk gehouden? Daar waar ik het begin juni nog geen minuut op de hardloopband volhield, ga ik vandaag mijn allereerste 5 kilometer afleggen tijdens de Singelloop. En die wordt zeker niet mijn laatste. Afgelopen maanden van afzien en doorbijten hebben mij zo veel gebracht dat ik wil blijven hollen. Al ga ik al mijn mental coaches wel heel erg missen.

De cliffhanger van mijn laatste blog kwam uit bij de grote vakantie. Zou ik drie weken in Italië en Frankrijk het prille begin wel door kunnen zetten? En jawel hoor, want hoe tof is het om ’s morgens vroeg in je eentje te rennen langs oorlogsmonumenten in Verdun, langs een markt in opbouw in Turijn, naar een bakker in Aosta of langs Romeinse resten in Brescia? Nou ja, rennen was het nog niet echt, maar ik kwam met een rooie kop thuis en moest iedere keer langer volhouden, af en toe smokkelend op adem komend door een foto van de omgeving te maken.

Na de vakantie zette ik mijn rondjes voort in ons stukje Oosterhout. Het werd een soort ontdekkingstocht door de wijk, ook zo’n extra voordeel van dit nieuwe tijdverdrijf. Dat hoefde ik niet altijd alleen te doen met loopcoach Evy in mijn oren. Fabiënne daagde me regelmatig uit mijn grenzen verder te verleggen, gaf super fijne tips en leerde me wat een aangename trainingsplek het bos is. Een paar zondagen hebben we met de hele club van Oosterhout loopt voor Alzheimer de binnenstad onveilig gemaakt met trainingen. Zo leuk en bijzonder om nieuwe mensen te leren kennen en samen naar een doel te streven.

De zomerse warmte maakte ondertussen plaats voor frisser weer en regen. Zelfs dat deerde me niet; ik stond vroeg op en had voor mijn dag goed en wel begonnen was bijna een volledige Avondvierdaagse-etappe achter de kiezen. Na een afgewerkte sessie volgde er dan berichtjes naar een paar van mijn vaste coaches met een samenvatting van de training. Daarna werd het oogsten geblazen: de welverdiende douche, een lekker energiek gevoel de hele dag, lieve reacties van de ondersteuners terug. Wat kan een mens daar goed op gaan. Nog zo’n fijne bijkomstigheid is dat mijn fysieke conditie weer een stuk vooruit gegaan is en dat ik lekkerder in mijn vel zit. Dat maakt het omgaan met de gevolgen van mijn hersenletsel een stuk dragelijker.

Fabiënnes oproep in juni om lopers, sponsoren en donateurs te charteren voor Oosterhout loopt voor Alzheimer – u kunt nog altijd doneren! – heeft op mij persoonlijk een heel grote impact gehad. Ik heb er niet alleen een nieuwe liefhebberij bij. Ik heb mezelf voor het eerst fysiek uitgedaagd en volgehouden. Daar waar Willemsen mij na een paar fanatieke weken jaren niet meer zag, zal ik Evy blijven opzoeken en gaan mijn schoenen en lycra in de herfstvakantie mee naar Wenen. Niet alleen voor de plaatjes op Insta. Nee, dit is voor mijzelf. Zondag wel eerst nog even 5 kilometers afleggen voor Oosterhout loopt voor Alzheimer.

Ruim 300 deelnemers!

Er lopen dit jaar ruim 300 Oosterhouters mee tijdens de Singelloop voor deze actie. Zij zijn herkenbaar aan hun fluoriserend gele t-shirt. Ben jij geen loper? Kom de renners dan aanmoedigen langs het parcours en Breda en ondersteun deze actie financieel door een donatie te doen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen