Fantastische Parkfeest zaterdag met Nielson, Maan en DI-RECT

Zaterdag was alweer de tweede Parkfeestdag. En wat was het een feestje in het Slotpark. Als er een dak op had gezeten was het eraf gegaan!

Meteen goed van start

Wat was het weer een feest in het Slotpark. Nadat vrijdagavond Les Truttes met een superset hadden afgesloten, werd er zaterdag met dezelfde energie weer opgestart. Wat eerder dan we andere jaren gewend waren, want de middag startte al om 15.30 uur. De Haagse popband Son Mieux mocht de zaterdag aftrappen. Zij bewezen niet voor niets een Edison in de categorie Rock gewonnen te hebben! Daarna was het genieten van de lokale helden van The Lost Chords. Die stonden op Podium 2, maar hebben het zeker in zich om door te groeien naar Podium 1! Daar stond Nielson al klaar voor zijn optreden. Vuur, rook, confettikanonnen… alles werd uit de kast getrokken. Niet dat het nodig was, want alleen al met zijn muziek weet (en looks) weet Nielson het Slotpark al voor zich te winnen. Maar hier werd meer dan duidelijk waarom het parkFEEST heet!

Dankzij vrijwilligers

Dat het hele Parkfeest al 24 edities lang drijft op vrijwilligers blijft een uniek gegeven. Van de man die het bier staat te tappen, tot de mensen van het Alcohol Preventie Team: zij doen allemaal vrijwillig mee om een feest te maken. Mede door deze helden heeft het Parkfeest de afgelopen jaren al ruim 6 ton (dat is 600.000 euro!) aan lokale goede doelen kunnen geven. Immers, ooit was het eerste Parkfeest georganiseerd voor de Mienushal. Nog steeds ontvangen zij jaarlijkse een bijdrage, maar er zijn veel meer clubs en verenigingen die in de loop der jaren een bijdrage hebben mogen ontvangen. Je pilsje drinken tijdens het Parkfeest is dus eigenlijk een soort sponsoring van Oosterhoutse goede doelen!

Loïs Lane en Maan

Terug naar de muziek. De avond startte met een mix van moderne r&b, hiphop, funk, soul, pop en house van Kriss Kross Amsterdam, het bekende DJ-trio uit onze hoofdstad, waarna de zusjes Kleemann van Loïs Lane het stokje van hen overnamen. Zij waren eerder al op het Parkfeest geweest, en voor vele bezoekers was hun muziek dan ook een trip terug naar der jaren ’90 van de vorige eeuw. Minka bracht vervolgens aternatieve electropop met een rock ’n roll vibe op podium 2, maar ondertussen schoven er al diverse mensen naar podium 1, want na Minka was het Maan die daar haar optreden gaf. En met haar opvallende sexy pakje wist ze menig bezoeker het hoofd op hol te brengen, terwijl ze al haar bekende hits voorbij liet komen. Een optreden waar aan alle kanten de energie echt vanaf spatte!

DI-RECT

Iets ingetogener werd het daarna met S10, die ons land in mei heeft vertegenwoordigd tijdens het Eurovisie Songfestival. Natuurlijk zong ze dat liedje, maar verder kenden maar weinigen haar muziek. Het was even iets rustiger in het Slotpark. Maar dat duurde niet lang! Want toen DI-RECT plotsklaps met veel licht begon op podium 1 kon iedereen weer ouderwets genieten en meezingen. Zanger Marcel had zijn krullenbos speciaal voor het Parkfeest in een staartje strak achterover gedaan. Van een afstand leek het even of Jules Deelder op het podium was gesprongen. Maar hoe vaak DI-RECT ook op het Parkfeest komt, zij weten er altijd een party van te maken! Gelukkig was er dit jaar nog een afterparty met de DJ’s Wipneus en Pim en kon iedereen moe maar voldaan huiswaarts keren. En vandaag gaat het Slotpark weer gewoon om 12.30 uur open…

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen