Eerste dag ‘Rent-a-cop’ zeer succesvol

Foto: Wijkagent Aad van Wensen‏ (via Twitter)

“Waar moet de politie dan op controleren in de wijk?” Deze vraag werd enkele weken geleden gesteld door wijkagent Aad van Wensen in het kader van het project ‘Rent-a-cop’. Gisteren werden de eerste acties in dit kader uitgevoerd voor het verhogen van de veiligheid in Oosterheide.

Snelheidscontrole

Er werd onder andere gecontroleerd op snelheid op de Burgemeester Holtroplaan. Er werden meer dan 560 auto’s gecontroleerd en meer liefst 16 x werd er een proces uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid was 70 kilometer per uur.

Autogordels

Naast de snelheid werd er maandag ook extra gelet op de veiligheid van kinderen die worden vervoerd in auto’s. Bij de scholen in de wijk Oosterheide werd hier extra aandacht aan besteed. Het viel op dat er nog te veel kinderen niet in kinderzitjes en met een autogordel worden vervoerd.

Controle honden uitlaten

Ook de gemeentelijke handhavers waren gisteren actief in de wijk. Zij spraken mensen aan die de regels voor het uitlaten van honden niet opvolgden en het fietsen op winkelcentrum Zuiderhout.

Tips?

De komende periode zullen de politie en de handhavers extra actief zijn in de wijk Oosterheide. Heb jij nog een goede tip voor hen? Laat het achter op de Facebookpagina van de Politie Dongemond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen