112

Politie zoekt getuigen poging straatroof bejaarde dame aan de Arkelstein

Foto: Politie Zaanstreek

De politie zoekt getuigen van een poging tot straatroof van een 79-jarige dame aan de Arkelstein in de wijk Strijen.

Poging tot beroving

De 79-jarige vrouw liep donderdagavond 9 januari om 20.40 uur op de Arkelstein, toen zij van achteren iemand op haar af hoorde rennen. Plots voelde ze dat er hevig aan haar tas werd getrokken. Zij had die schoudertas echter dusdanig goed om dat de dader met kracht moest proberen hem te pakken. De vrouw verzette zich echter en zo wist ze haar tas bij zich te houden.

Mogelijke handlanger

Toen de straatrover zonder buit verdween, stond er plots een tweede jongeman voor het slachtoffer. De vrouw begon te roepen dat ze zojuist bijna was overvallen. Daarop zei de jongeman dat hij zou proberen de straatrover te achterhalen en ook hij rende er vandoor. Later besefte de vrouw dat de twee jonge mannen mogelijk bij elkaar hoorden.

Signalement daders

Het slachtoffer kon het volgende signalement verstrekken: 2 Jongens, beiden ongeveer 1.60 meter lang, ongeveer 16 jaar oud, beiden donker gekleed. De jongen die haar aansprak, had een flink bos zwart haar, een licht getinte huidskleur en sprak accentloos Nederlands. Heb jij meer informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden