112

Traumahelikopter opgeroepen na ongeval Vijfeikenweg

Foto: Jeroen Stuve

Rond 11.45 uur zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Vijfeikenweg ter hoogte van de Ketenbaan.

Traumahelikopter

Door nog onbekende oorzaak zijn zondag aan het einde van de ochtend een fietser en een motorrijder met elkaar in botsing gekomen op de Vijfeikenweg ter hoogte van de Ketenbaan. Beide bestuurders raakten hierbij dusdanig gewond dat de hulpdiensten direct massaal werden opgeroepen. Daarnaast werd er om 11.53 uur een traumahelikopter opgeroepen voor assistentie. De traumahelikoper Lifeliner 2 was om 12.10 uur ter plaatse. De Vijfeikenweg tussen Oosterhout en Rijen is tijdelijk in beide richtingen afgesloten geweest. De slachtoffers zijn beiden onder politiebegeleiding per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt ter plaatse de oorzaak van dit ongeval.

Laagste score verkeersveiligheid

De Vijf Eikenweg is de afgelopen jaren al vaker in het nieuws doordat er veel ongevallen plaatsvinden. De provinciale weg N631, de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen, kreeg eerder al eens de laagste waardering van 1 ster voor de veiligheid in een onderzoek van RTL Nieuws. Op deze weg vielen tussen 2014 en 2016 maar liefst 11 verkeersslachtoffers bij 61 geregistreerde ongevallen. Er waren in die periode 2 dodelijke ongevallen, 4 ziekenhuis ongevallen, 4 ongevallen met lichtgewonden en 51 blikschadeongevallen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden