Politieteam Dongemond waarschuwt voor vals geld

Foto: Pixabay License / Maria_Domnina

Het Politieteam Dongemond waarschuwt op haar Facebookpagina voor vals geld dat wordt uitgegeven door minderjarigen binnen onze regio.

Vals geld uitgeven is strafbaar

“Afgelopen 2 maanden is er tijdens verschillende onderzoeken binnen Politieteam Dongemond vals geld aangetroffen”, zo laten zij weten via hun Facebookpagina. “De daders waren minderjarig en dit baart ons zorgen. Door met vals geld te betalen dupeer je andere mensen of bedrijven. Niet alleen het in bezit hebben van vals geld is strafbaar maar ook het uitgeven is strafbaar en valt onder oplichting. Dit zijn strafbare feiten waar een minderjarige niet voor naar stichting Halt doorverwezen kan worden. De zaak zal besproken worden met het Openbaar Ministerie.”

Wat als je kind vals geld heeft?

“Ouders moeten het bespreekbaar maken met hun kind als zij bij hem of haar vals geld aantreffen”, zo adviseert de politie. “Vertel tijdens het gesprek met uw kind wat de gevolgen kunnen zijn als de politie uw kind aantreft met vals geld.” Heb jij meer informatie in verband met vals geld, bel dan met de politie op 0900 8844. Je kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 0700.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden