112

Jongens van 14 en 17 op scooter aangehouden na achtervolging door Oosterheide

Foto: Wijkagenten_Oosterhout (via Instagram)

De politie hield afgelopen zaterdag een 14-jarige jongen uit Gilze en een 17-jarige jongen uit Rijen aan na een achtervolging door Oosterheide. Het duo zat op een scooter en negeerde het stopteken van een motoragent. In de scooter werd een wapenstok aangetroffen.

Negeren stopteken

Een motoragent wilde afgelopen zaterdag rond 15.00 uur de bestuurder van een scooter en zijn bijrijder controleren op de Warandepoort in de wijk Oosterheide. De agent zette op zijn motor het bord ‘stop politie’ aan. In plaats van te stoppen, gaf de scooter juist gas bij en reed via het gras richting Paterserf. De motoragent riep dat de bestuurder moest stoppen, maar ook daar werd geen gehoor aan gegeven.

Achtervolging door Oosterheide

Er ontstond een achtervolging waarbij de scooter over voetpaden rakelings langs voetgangers reed en in de Buurstede door diverse brandgangen. Daar wist de motoragent de scooter uiteindelijk klem te rijden. Toen de agent de bestuurder vast had, pakte de bijrijder de politieman vast om zijn nek en begon te schreeuwen. Hierop pakte de motoragent zijn pepperspray en gebruikte dit tegen beide jongemannen.

Bijrijder ontsnapt

Op het moment dat de agent bij de bestuurder handboeien om deed, rende de bijrijder er weer vandoor. Aan het Paterserf werd ook de bijrijder aangehouden. Beide personen, een 14-jarige jongen uit Gilze en een 17-jarige jongen uit Rijen, zijn naar het cellencomplex gebracht waar zij door agenten zijn gehoord. De scooter voerde o.a. een vals kenteken en was niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens onderzoek werd ook nog een wapenstof in de scooter aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen