112

Diensthond ingezet bij aanhouding agressieve man in wijk Oosterheide

Foto: politie.nl

Bij de arrestatie van een agressieve 45-jarige Oosterhouter heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een diensthond in moeten zetten. 

Ernstige geluidsoverlast

De ¨politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 3.50 uur een melding dat er sprake was van ernstige geluidsoverlast vanuit een woning in Oosterheide. Er werd harde muziek gedraaid en de bewoner gilde daarbij luid. Het zou gaan om een 45-jarige Oosterhouter die zich al eerder agressief zou hebben opgesteld richting de politie.

Kapotte voorruit

Ter plaatse zagen de agenten dat de voorruit van de woning kapot was. De bewoner stond in de voortuin en schreeuwde luid naar de agenten. Ook haalde hij een stuk glas uit de voorruit en liep daarmee naar de dienders. Hij gooide het glas weer op de grond en liep met gebalde vuisten verder op de agenten af. Hij weigerde ook na herhaalde vordering om op zijn knieën te gaan zitten.

Diensthond

Hij riep naar hen dat hij er achter zou komen waar ze wonen en hen dood zou maken. Daarbij werd de situatie voor de dienders zo dreigend dat de geleider zijn hond stelde die de man in zijn linkeronderbeen beet. Hier slaagden de agenten erin de man onder controle te krijgen en aan te houden. De bijtwond is in het ziekenhuis behandeld.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen