Veel drugsafvaldumpingen in Midden- en West-Brabant

Foto: Jeroen Stuve / Persburo Stuve Fotografie

De politie Midden- en West-Brabant heeft de afgelopen periode veel meldingen gehad van drugsafvaldumpingen. De recherche onderzoekt welke dumpingen met elkaar in verband zijn te brengen.

Drugsafval

De afgelopen weken heeft de politie Midden- en West-Brabant de handen vol aan meldingen van dumping van drugsafval. In enkele gevallen lekten vaten met chemicaliën waardoor extra kosten gemaakt moeten om de vergiftigde grond te saneren. Ook het ruimen van het drugsafval brengt veel kosten en inzet van onder meer brandweer, gemeente en gespecialiseerde bedrijven met zich mee. De politie roept iedereen op om direct de politie te bellen via 112 als er ergens dit soort afval gedumpt wordt.

Heb jij informatie?

De afgelopen periode zijn er dumpingen geweest in Teteringen (15 vaten), Made (7 vaten), Hooge Zwaluwe (15 vaten) en in Rijsbergen. Eerder waren er ook al dumpingen gemeld in Diessen, Bavel, Dinteloord, Moergestel en Berkel-Enschot. De politie heeft over een aantal meldingen al waardevolle informatie van passanten ontvangen, maar is zeker op zoek naar meer informatie. Heb jij op één van de dumpplekken verdachte personen of voertuigen gezien of heb je andere bruikbare informatie. Bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen