Politie zoekt dader helpdeskfraude die pinde op Winkelcentrum Arkendonk

Foto: politie / Bureau Brabant

De politie vraagt iedereen die tips heeft over bankhelpdeskfraude op 5 september 2022 of wie de man herkent om zich te melden.

Helpdeskfraude

Een Oosterhouter is op 5 september 2022 het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude (spoofing). Het slachtoffer werd gebeld door een zogenaamd medewerker van de Rabobank. De oplichter maakte hem wijs dat er verdachte transacties plaats vonden op de rekening en adviseerde hem een programma te downloaden op de computer. Ook had hij de bankpas nodig, die werd opgehaald door een handlanger. Uiteindelijk werden er duizenden euro’s van de rekeningen afgeschreven. Ook werd op het winkelcentrum Arkendonk geld opgenomen. De pinner staat op beeld.

Heb jij tips?

Zie ook het onderstaande item in de onderstaande uitzending van Bureau Brabant op Omroep Brabant over deze brutale babbeltruc die ook wel ‘spoofing’ wordt genoemd. Het item over deze cyberdiefstal begint om 5:26. De vraag van de politie is: Wie is deze man die we op de beelden zien? Misschien heb jij meer informatie over deze diefstal? Reageren kan via de Opsporingstiplijn op telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 onder vermelding van zaaknummer 2022237380.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen