Politie Dongemond waarschuwt voor inbrekers tijdens intocht Sint

Foto: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Politieteam Dongemond: “Ga je naar de intocht, of inkopen doen voor dit grote feest, vergeet dan niet om alles goed af te sluiten.”

Pas op voor inbrekers!

Politie basisteam Dongemond waarschuwt op haat Facebookpagina voor inbrekers in de donkere dagen. Zij schrijven: “Naar de intocht van de Sint? Pas op voor inbrekers! Sinterklaas komt dit weekend weer aan in ons land. Ga je naar de intocht, of inkopen doen voor dit grote feest, vergeet dan niet om alles goed af te sluiten. Dus: alle ramen dicht, alle deuren op slot. Ook de schuurdeur en de tuinpoort.”

Wees alert

“Inbrekers grijpen in de donkere herfst- en wintermaanden graag hun kans. Zeker als ze weten dat mensen niet thuis zijn. Wees dus alert, want de gelegenheid maakt de dief! Enkele tips:

  • Doe alsof je thuis bent. Laat koffiekopjes staan en de krant op tafel liggen. Zorg voor een bewoonde indruk met automatische verlichting.
  • Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Vergeet het tuinhek en de schuur niet.
  • Zorg dat er geen ladders, containers of andere spullen in je tuin zijn die een inbreker kan gebruiken als klimmateriaal.
  • Zorg voor goed hang-en-sluitwerk. Kijk hiervoor op politiekeurmerk.nl.

Meer informatie

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om criminelen op heterdaad te arresteren. Ziet je iets verdachts in je omgeving? Bel dan direct 112 en geef zoveel mogelijk details door. Denk aan vervoermiddel, kenteken, kleding, vluchtrichting. Toch het slachtoffer van woninginbraak geworden? Bel 0900-8844 en doe altijd aangifte.” Via de onderstaande link vind je nog meer informatie over hoe je woninginbraken kunt voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen