Schaatskoorts loopt op bij de natuurijsbaan IJSCO op Sportpark de Elskens

Archieffoto Natuurijsbaan IJSCO
Foto: Henny Brandt voor oosterhout.nieuws.nl

Wanneer de temperaturen komende week langdurig onder het vriespunt blijven kunnen de schaatsen weer uit het vet worden gehaald. De natuurijsbaan van IJSCO op Sportpark de Elskens in de wijk Dommelbergen zou dan eind volgende week haar poorten kunnen openen. 

Grote kans dat de baan open gaat

Er is een zeer grote kans dat, met de voorspelde vorst op weerwebsite weerplaza.nl, de natuurijsbaan van IJSCO op de Elskens eind volgende week haar poorten weer zal openstellen. Opnieuw komt er een koufront aan en is de schaatsvereniging weer volop water aan het pompen om de baan zo snel mogelijk vol te krijgen. De rest moet Koning Winter gaan doen. Volgens de website van IJSCO is de kans groot dat de schaatsbaan volgende week vrijdag open gaat, maar dit is onder sterk voorbehoud. Hiervoor moet er wel voldoende dik ijs zijn.

Veel vrijwilligers nodig

Om het schaatsende publiek van Oosterhout en omstreken goed van dienst te kunnen zijn hebben is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Vorige seizoenen is gebleken dat de vrijwilligers van toen het erg naar hun zin gehad hebben mede door het verwarmde onderkomen. Heb je een aantal uurtjes per dag of in de week vrij en is je interesse gewekt, meld je dan op voorhand aan. Stuur een mail naar [email protected] Hieronder een lijstje met taken waarvoor vrijwilligers worden gezocht.

  • Koek-en-zopie; (16 jaar en ouder)
  • Kassa werkzaamheden: (18 jaar en ouder)
  • Baanonderhoud ijsbaan: regelmatig verwijderen van ijsschraapsel (en wat niet te hopen is sneeuw) en het opbrengen van water
  • Baantoezicht op en rond de ijsbaan waarbij we vooral tijdens de avonduren mannelijke vrijwilligers zoeken. Dames erbij mag natuurlijk ook!
  • Boodschappen: van tijd tot tijd moet de voorraad drank en voeding worden aangevuld. Vooral wanneer het druk is moet er tussendoor aangevoerd worden.

Is de schaatsbaan al open?

Op de homepage van IJSCO kun je aan het stoplicht links, halverwege de pagina, zien of de schaatsbaan al open is. En uiteraard lees je het eerst van de opening van de schaatsbaan op jouw nieuwssite Oosterhout Nieuws!

'

Reacties

article
39482
Schaatskoorts loopt op bij de natuurijsbaan IJSCO op Sportpark de Elskens
Wanneer de temperaturen komende week langdurig onder het vriespunt blijven kunnen de schaatsen weer uit
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20190117/schaatskoorts-loopt-op-bij-de-natuurijsbaan-ijsco-op-sportpark-de-elskens/
2019-01-17T14:35:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/17143419/IJSCO2017.jpg
de elskens, ijsbaan, ijsco, schaatsbaan, schaatsen, vrijwilligers
Nieuws, Sport