Geld dat over is van realisatie Sportpark Contreie gaat naar OVV en Warande

Foto: VV Oosterhout

Nu de werkzaamheden en de financiële afwikkeling van de brand bij Sportpark de Contreie zijn afgerond kan het krediet positief worden afgesloten. 

Wederopbouw is afgerond

In 2012 heeft de gemeenteraad € 6.850.000,- beschikbaar gesteld voor de realisatie van Sportpark de Contreie. De werkzaamheden op het sportpark zijn afgerond en het krediet kan daardoor worden afgesloten. Het krediet is nog niet eerder afgesloten in verband met de onzekerheid over de financiële gevolgen van de brand eind 2016. Inmiddels is de wederopbouw van het sportpark geheel afgerond en gedekt vanuit de uitkering van de verzekering.

Ruim 3 ton over

Van het originele krediet is nog een bedrag beschikbaar van € 311.000,-, voornamelijk ten gevolge van een aanbestedingsvoordeel. De gemeente wil uit dit restant de kosten van drie andere projecten te dekken: de investering in de tijdelijke units bij voetbalvereniging OVV’67, het vervangen van leidingwerk bij recreatieoord de Warande en het afsluiten van nieuwe contracten met verenigingen die geen onderdeel uitmaken van het sportaccommodatiebeleid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden