Gemeente blijft horeca Oosterheidehal exploiteren met vrijwilligers

Foto: Sportbedrijf Oosterhout

De gemeente heeft besloten om de horeca in de Oosterheidehal te blijven exploiteren onder regie van Sportbedrijf Oosterhout.

Horeca gemeentelijke sporthallen

In maart 2019 heeft het college besloten om de horeca in de gemeentelijke sporthallen Oosterheidehal en Arkendonk te blijven exploiteren. De horeca in sporthal Arkendonk is daarna ingevuld in samenwerking met badmintonvereniging BCO. Voor de Oosterheidehal is nader onderzoek gedaan naar de diverse exploitatievormen en een maatschappelijke tegenprestatie.

Werkgewenningsactiviteiten

De gemeente ziet vooral kansen voor het aanbieden van werkgewenningsactiviteiten in de horeca van de sporthal, waarmee personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid wordt geboden om vrijwillige werkzaamheden uit te voeren die bijdragen aan hun (persoonlijke) ontwikkeling. Dit kan een opmaat vormen voor regulier werk in de horecabranche. Op basis hiervan heeft het college nu besloten om de horeca in de Oosterheidehal te blijven exploiteren onder regie van het Sportbedrijf. Gedurende de verdere uitwerking van een toekomstscenario voor de Oosterheidehal, wordt bekeken of horeca-exploitatie door de gemeente nog noodzakelijk is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0