Chikara judoka’s presteren goed op internationaal toernooi Belgische Rillaar

Foto: Judoschool Chikara

Afgelopen weekend behaalden de judoka’s van Chikara diverse medailles tijdens een toernooi in het Belgische Rillaar.

Internationaal judotoernooi

Afgelopen zondag moesten de deelnemende judoka’s van Sensei Johan van Heugten weer vroeg uit de veren. Hun einddoel van de reis was de internationale judotoernooi in sporthal Den Akker in het Belgische Rillaar. Sportclub Kibo had voor dit internationale toernooi maar liefst 20 clubs uitgenodigd, waarbij ook judoka’s uit Wallonië in grote getale waren vertegenwoordigd.

Brons en zilver

Als eerste kwam de pittige Yagmur Sahin aan de beurt. Ze wist zich heel goed staande te houden tegenover haar mededeelnemers. Op verschillende momenten maakte ze zich op ’n handige manier los uit de houdgreep. Door enkele wedstrijdjes te winnen, bereikte ze ’n mooie derde plaats.Bij Justin Man was te zien, dat zijn technieken vooruit gegaan zijn. Hij was zeer enthousiast en voor hem was er ook ’n derde plaats op ’t podium. Mary Jane Niedziela was ook weer in topvorm. Zij was vast van plan om ook deze keer voor de eerste prijs te gaan, maar helaas moest ze deze plaats bij de laatste partij afstaan aan ’n Franse judoka. Toch behaalde ze ’n knappe tweede prijs.

Goud voor Adam El Hamdi

Jayce Keur wist alle wedstrijden te winnen. Bij de finale partij moest er ‘n 1 minuut verlengd worden, omdat er nog geen score was gevallen. Ook na de verlenging was er geen duidelijkheid. De scheidsrechter wees uiteindelijk z’n tegenstander als winnaar aan. Jayce kon de zilveren prijs mee naar huis nemen. Adam El Hamdi was de uitblinker van de dag. Hij had slechts enkele seconden nodig om z’n tegenstanders naar de grond te krijgen. Daardoor wist hij alle partijen met ’n ippon te winnen. Het goud was voor Adam. Manny Niedziela behaalde ’n mooie vierde plaats. Bij Manny was te zien, dat hij z’n technieken steeds beter gaat toepassen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden