18e editie van de KaaienLoop is verplaatst naar 19 september

Foto: Van Mossel KaaienLoop

De 18e editie van de Van Mossel Opel KaaienLoop zal niet op 9 mei, maar op 19 september worden gelopen door de straten van het centrum.

Nieuwe datum ivm corona

Normaal gesproken wordt de KaaienLoop traditioneel gehouden op de dag voor Moederdag. Vanwege de coronacrisis wordt de 18e editie van dit Oosterhoutse hardloopevenement nu uitgesteld naar 19 september. En ook dan kan er weer worden gestreden op verschillende afstanden door jong en oud. De getrainde lopers kunnen zich wagen aan de wedstrijd, andere liefhebbers zullen gaan voor de persoonlijke prestatie. Ook hebben meerdere bedrijven zich al ingeschreven en zullen in hun eigen competitie strijden om de prijzen en de eeuwige roem.  In de middag starten de allerkleinste het programma om 17.00 uur met de traditionele bambino loop. Ze maken daarbij een kleine ronde door het park. De jeugd geboren vanaf 2009 t/m 2012 gaan daarna verder met hun wedstrijd over 1 kilometer. De ronde door het park wordt daarvoor een stuk uitgebreid. Het jeugdprogramma wordt afgesloten met de Kaaise Mijl over ongeveer een 1.550 meter. Dit onderdeel is bedoeld voor de lopers geboren in 2003 t/m 2008. Dit onderdeel is ook de start voor de lopers op de 10 Engelse Mijl in 3 starts.

5 en 10 kilometer en 10 Engelse Mijl

In de avond staat om 18.15 uur de gebruikelijke loop over 5 kilometer gepland. Individuele lopers strijden voor de wedstrijd of de persoonlijke prestatie terwijl de bedrijven teams strijden voor de beste team prestatie. Om 19.00 uur uur wordt het startschot gegeven voor de 10 kilometer. Ook hier wordt individueel gestreden of als team van de bedrijvenloop. Beide afstanden volgen het gecertificeerde parcours door het centrum van Oosterhout. De deelnemers aan de 10 Engelse Mijl zullen beide afstanden in de avond moeten afronden voor hun eigen klassement.

Inloophuis Poppy’s

Alle deelnemers lopen ook dit jaar weer voor een lokaal goed doel. Dit jaar staat inloophuis Poppy’s (weer) centraal. De afgelopen jaren heeft de KaaienLoop een goede band ontwikkelt met deze organisatie. Poppy’s biedt een ontmoetingsplek en organiseert activiteiten voor wie geraakt is door kanker. De gastvrouwen en gastheren bieden een luisterend oor in een veilige en gastvrije omgeving. Onderzoek wijst uit dat 96% van de bezoekers van een inloophuis een positief effect op zijn/haar welzijn ervaart. Daar maakt Poppy’s zich sterk voor en daar dragen alle lopers een bijdrage aan bij.

Inschrijven als deelnemer of vrijwilliger

Inschrijven voor alle afstanden kan via de onderstaande link. Hier vindt je ook nadere informatie over de dag. Geen zin of mogelijkheid om deel te nemen maar wil je toch een bijdrage leveren aan de realisatie van dit evenement, geef je dan op als vrijwilliger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden