Koninklijke onderscheiding voor Jan Schrauwen en Mari Kastelijns van Scorpio

Maandagavond heeft burgemeester Mark Buijs bij Jan Schrauwen en Mari Kastelijns van Scorpio een Koninklijke onderscheiding opgespeld.

Jan Schrauwen

Jan Schrauwen (79) is zo’n vrijwilliger waarop een vereniging kan en mag bouwen. Al veertig jaar actief voor zijn club; deels voor de schermen maar vooral ook daarachter. Naast zijn rol als jurylid en als lid van Scorpio’s Wedstrijd Organisatie Commissie houdt hij zich vooral intensief bezig met fondsenwerving. Hij deed dat door bijna veertig jaar papier in te zamelen. Hij haalde bijna dertig jaar lang zelf ál het ingezamelde oud papier op en liep tot voor kort nog wekelijks een bescheiden inzamelronde. Daarnaast regelde hij alles rondom de papiercontainers die elke drie weken op twee locaties in Oosterhout stonden. En ook via het inzamelen van afgedankte kleding haalt hij extra geld binnen voor de vereniging.

Mari Kastelijns

Mari Kastelijns (76) is al ruim vijftien jaar op vele fronten actief voor Atletiek- en Trimvereniging Scorpio. Meer dan twintig uur per week zet hij zich in voor de vereniging, met name als assistent-trainer voor twee trimgroepen en als lid van de klusploeg. Daarnaast is hij actief voor de maandelijkse trimlopen op zondagochtend en werkt hij mee bij de organisatie en uitvoering van verschillende Scorpio-evenementen. Eerder was hij ook al negen jaar trainer/coach van een damesteam van Volleybalvereniging VOKO.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Jan Schrauwen en Mari Kastelijns hebben zich hiermee geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en hebben anderen gestimuleerd. Die verdiensten zijn aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hen beiden te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden