Medekoploper in 4E gemakkelijke prooi voor VV Oosterhout

“De mouwen opstropen en gaan voor de winst”. Ad Looijmans schreef het wedstrijdverslag van VV Oosterhout tegen De Braak uit Helmond.

VV Oosterhout – De Braak Helmond

“De Braak is een fusievereniging ontstaan uit MULO en Helmondia ze spelen op het sportcomplex De Braak waar ook Helmond Sport domicilie heeft. De club is dit jaar begonnen met een zaterdagtak en de eerste twee wedstrijden wisten zij winnend af te sluiten. VV Oosterhout was dus gewaarschuwd, dat dit achteraf niet nodig was, was na 90 minuten voetbal duidelijk. In tegenstelling tot vorige week vandaag een scheidsrechter, de heer Jan van Mersbergen uit het land van Heusden en Altena, die alle situaties uitstekend kon beoordelen en een prima partij floot de gele kaart die hij Mitchell Fijneman van VV Oosterhout voorhield was terecht.

Zonder publiek

In een mistroostige ambiance, wat voetballen zonder publiek is, werd er om 14.30 uur afgetrapt. Het duurde ruim een kwartier vooraleer er wat gebeurde op het veld Mabajahou Jarbou kwam goed door op links hij zag echter Stefan Kok over het hoofd zijn eigen inzet was een prooi voor de achttienjarige Brian Claessens van De Braak. Een paar minuten later was het wel Stefan Kok die VV Oosterhout op een 1-0 voorsprong zette op weg naar een onvervalste hattrick bleek bij de rust. Halverwege de eerste helft had Stefan de bal beter af kunnen leggen op Mabajahou nu was zijn schot kansloos tegen Brian Claessens. In de 34ste minuut was het Mabajahou die het begrepen had hij legde de bal panklaar voor Stefan en deze schoot zijn tweede van de middag binnen. Even later kreeg Mabajahou een dot van een kans die hij jammer genoeg miste. Het was Stefan die in de extra tijd van de eerste helft een diepe bal van Mitchell Fijneman, feilloos achter Brian Claessens schoot 3-0 en rust.

Tweede helft

De tweede helft begon wat rommelig en toen de overigens uitstekend keepende Remco Droog de bal verkeerd inschatte was het raak voor De Braak, Twan Heesbeen scoorde de 3-1. Dat is toch een dingetje: het soms nonchalant verdedigen. Vandaag geen probleem op een slippertje van Remco na stond hij steeds op zijn post. Tegen tegenstanders die meer in hun mars hebben dan De Braak vandaag aan de dag legde kan dit funest zijn. In de rust had De Braak Justin Schoofs en Mohamed Oukadi gewisseld voor Danny Bartelsman en Ayoub el Moussaoui voor de spelopvatting van De Braak had dit geen gevolgen. Stefan stelde Mabajahou na tien minuten in de tweede helft in staat de 4-1 te scoren. Even later was het Stefan zelf die de 5-1 scoorde Hierna wisselde coach Ahmet Türkücü Youri van Gils voor Kees Joosen en Stefan Kok voor Thomas Vergunst, beiden vielen onberispelijk in Kees verdedigde sterk en Thomas is en blijft een handenbindertje voor de verdediging van de opponent. Mabajahou zette intussen de 6-1 op het scorebord. Good old Kevin Ernst viel in de 81ste minuut in voor de moegestreden hardwerkende Lars Verwijst, Kevin nauwelijks in het veld gaf een assist op Mitchell Fijneman en de 7-1 was een feit.