Try-Out wedstrijden van judoschool Arashi weer een feest

Foto: Bliemer Arashi Sport

In de herfstvakantie heeft judoschool Arashi voor de 17e en 18e keer een Try-Out toernooi georganiseerd voor beginnende judoka’s met witte en gele band. Deze onderlinge clubwedstrijden werden tijdens de trainingen gehouden in gymzaal de Mandt in Teteringen.

Try-Out toernooi zonder ouders

Op het 17e Try-Out voor witte banden waren er 4 groepen gemaakt waar na een warming up en een demonstratie door zwarte banden alle kinderen de mat op kwamen om kennis te maken met echte judowedstrijden! Alle judoka’s waren van Arashi en helaas mochten er geen ouders bij zijn. Fantastisch om de kleuters te zien proberen en winnen/verliezen. Omdat het heel gemoedelijk was in de zaal zonder geschreeuw en gejoel was het ook geen probleem om met verlies om te gaan. Iedereen had zijn best gedaan. Ervaring opdoen was het doel van deze avond in deze vakantieles. Onbekend talent werd gezien en de hakbijlworpen en houdgrepen werden gretig geprobeerd. De kampioenen in de verschillende groepen zijn: Sem Rompa, Jacky van Hoof, Merijn van Dongen en Pepijn van Loon.

18e try-Out voor gele banden

Op dinsdag in de herfstvakantie werd het 18e Try-Out gehouden voor alleen gele banden. Hier lag het niveau een stuk hoger en werden al echte mooie technieken gemaakt! Hier werd al talent gezien voor de wedstrijdgroep. In 4 groepen werden de gewichten gescheiden en werd er door verschillende judoka’s al gedemonstreerd dat men bij judo moet foppen/combineren. Ook het doorgaan in grondwerk kwam tot uiting. Alle winnaars werden ongeslagen kampioen! De kampioenen in de verschillende groepen zijn: Noah van de Berg, Lucas van Wijmeren, Lucas Reicher en Isaiah Rakic.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden