VVOosterhout versterkt zondagselectie met Jari van Helvoort

Foto: VVO

De 25-jarige Jari van Helvoort versterkt vanaf komend seizoen het elftal van de zondagselectie van VV Oosterhout.

Hoe het begon…

De voetbalcarrière van Jari van Helvoort begon op 6-jarige leeftijd bij VV SCO. Jari begint zijn verhaal: “Vroeger koos je een club dichtbij waar je woonde. Wij woonden destijds in Dommelbergen, dus de keuze was snel gemaakt!” Hij kan zich overigens weinig herinneren van die tijd. Jari: “Ik werd destijds al vrij snel werd ontdekt door NAC Breda. Daarna voetbalde ik een korte periode bij Baronie, ook in Breda.” Nadat hij door Willem II werd benaderd doorliep hij tot zijn 17e de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk.

Terug naar Oosterhout

Na zijn jeugdavontuur bij twee grote voetbalclubs keerde Jari toen hij 17 jaar was weer terug naar Oosterhout. Hij debuteerde in de Zondag-1 van voetbalvereniging TSC. Jari: “Vanaf dat moment speelde ik jarenlang bij TSC in de basis als linkse centrale verdediger of als verdedigende middenvelder.” Jari is balbehendig, maar schuwt het harde werken niet en gaat confrontaties op het veld dan ook niet uit de weg. Dat zorgde wel eens voor een blessure, maar met zijn doorzettingsvermogen knokte hij zich weer terug. Het spelletje bleef veel te leuk.

Nu naar VV Oosterhout

Inmiddels is Jari afgestudeerd en inmiddels werkzaam als HR-medewerker bij een groot schoonmaakbedrijf. Tijdens de Corona-periode besefte Jari dat hij eigenlijk toe was aan iets nieuws. Jari: “VV Oosterhout had ik al een tijdje in het vizier vanwege de mooie initiatieven en ontwikkelingen de laatste jaren”. Na het verkennende gesprek met de hoofdtrainers Stijn Biemans en Jorco de Kok bleef het goede clubgevoel aan hem kleven. Samen met de sportieve ambities van de club besloot Jari voor VV Oosterhout te kiezen. VV Oosterhout is overigens geen onbekende club voor Jari. Vorig seizoen kwam hij namelijk al regelmatig kijken naar zijn broer Jussi die in het Zondag-2 elftal speelt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden