Openluchtbad De Warande gaat weer open voor banenzwemmers

Foto: Recreatie-oord De Warande

Vanaf donderdag 1 april kan er eindelijk weer gezwommen worden in het openluchtzwembad De Warande, al is de capaciteit maar zeer beperkt.

Zwemmen in de openlucht

Vanaf donderdag 1 april kunnen bezoekers van 16 jaar en ouder een uur lang banenzwemmen in het half diepe buitenbad (bij de hele waterglijbaan) van recreatie-oord De Warande. Buiten zwemmen is goed om in beweging te blijven en kan binnen de geldende corona-maatregelen: op afstand en op reservering. Er is plaats voor 48 personen per uur.

Extra aandachtspunten

Het recreatie-oord laat weten dat alleen het half diepe buitenbad met een waterdiepte van 90 tot 130cm open is voor banenzwemmen. In het bad worden 8 banen gelegd zodat goed afstand gehouden kan worden. De watertemperatuur van het verwarmde buitenbad is 22 graden. Wanneer het ’s nachts erg koud is geweest kan de temperatuur wat lager liggen. In dat geval wordt geadviseerd een wetsuit en badmuts te dragen om onderkoeling te voorkomen. En hoewel er toezichthouders aanwezig zijn benadrukt het recreatie-oord dat het zwemmen in het buitenbad op eigen risico is.

Tips en reserveren

Als tip wordt aangegeven je zwemkleding onder je kleding vooraf aan te trekken en naar het toilet te gaan. Er zijn beperkte kleedruimtes en toiletten beschikbaar, want de binnenruimtes en -douches zijn namelijk gesloten. Daarnaast wordt het advies gegeven om een een warme deken en thermoskan met een warme drank mee om weer op te warmen na het zwemmen. Abonnementen blijven vanwege het beperkte aanbod nog bevroren, iedereen koopt een losse ticket voor € 2,50. Kijk voor meer informatie en te reserveren op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden