VV Oosterhout JO9-1 toont veerkracht, maar wint niet

Foto: Eus Roovers

Afgelopen zaterdag was Sportpark De Contreie het decor voor een serieus oefenduel: VV Oosterhout JO9-1 tegen VV Oosterhout JO10-2. In een gelijk opgaande strijd stond na 2 x 25 minuten de stand van 3-3 op het scorebord. Eus Roovers schreef het verslag.

Niet scherp

JO9-1 beleefde een beroerde start, want na een paar minuten zette een onfortuinlijk eigen doelpunt JO10-2 op voorsprong. In de rommelige fase die volgde, bleken de spelers van J09-1 niet altijd even scherp. Dat uitte zich vooral in onnodig balverlies, onzorgvuldigheid in de passing en te slap de duels aangaan. Toch ontsnapte JO10-2 in die fase van de wedstrijd aan een tegentreffer. Na goed voorbereidend werk van Lex passeerde Teun de doelman van J010-2 met een rollertje in de hoek. Maar de goal werd afgekeurd, omdat de bal daarvoor al over de achterlijn zou zijn geweest. In de daaropvolgende tegenaanval zorgde te slap verdedigen vanuit het niets voor de 0-2. En niet veel later viel de 0-3 plotsklaps in het net achter keeper Daan.

Tweede helft beter

In de rust geen donderspeech van trainers Edwin en Richard. In plaats daarvan gaven zij hun spelers de opdracht om samen eens goed in de spiegel te kijken en elkaar aan te spreken op wat er niet goed ging. Dat zorgde in de tweede helft in ieder geval voor een ander JO9-1, dat langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe trok. Eerst was het Lex, die met een bekeken puntertje de hatelijke 0 van het scorebord haalde. Daarna was het Julian, die zich knap vrij speelde en met een pegel van afstand voor de 2-3 zorgde. JO9-1 drong verder aan en dat resulteerde in de 3-3, toen de bal na een onoverzichtelijke kluts het doel in rolde.
Het ontbrak JO9-1 vervolgens aan tijd om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. De inzet en voorbeeldige wedstrijdinstelling van JO10-2 mag daarbij zeker niet onvermeld blijven.

Veerkracht

Al met al was trainer Edwin na afloop kritisch op zijn pupillen. “Ik vond ze over het algemeen niet scherp genoeg”, aldus de coach die in zijn jonge jaren ook een aardig balletje kon trappen. “Ik miste vooral de focus. Jammer, want ik weet dat ze veel beter kunnen.” De trainer sloot af met positieve woorden: “Na 0-3 achter toch nog gelijk weten te spelen, daarmee hebben die gasten wel veerkracht getoond. Dat biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden.”

Opstelling JO9-1: Daan, Milan, Sem, Jason, Julian, Lex, Teun, Senn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden