LRC wint geflatteerd met 3-0 van strijdlustig TSC

Zaterdag speelde voetbalclub TSC uit tegen LRC in Leerdam. Het onderstaande verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

LRC – TSC

Eindelijk was het dan zover, gaan spelen ‘voor het echie’ zoals men dat wel eens zegt. Vriendschappelijk is leuk en hoort erbij maar competitie en bekerwedstrijden daar gaat het om. Zaterdag moest TSC naar de glasblazerijstad Leerdam alwaar de plaatselijke LRC spelend op zaterdag in de 1e klasse, TSC ontving. Op een prachtig nieuw sportpark dat er spic en span bij lag was het een lust om te spelen.

Eerste helft

TSC begon heel voortvarend, zocht gelijk de aanval. Wat nog meer opviel: het ging strijden om op een sportieve manier de mannen van LRC niet in hun spel te laten komen. Aanval op aanval van de Oosterhouters maar zoals dat eigenlijk altijd gebeurt ging dat ook nu zo. TSC liet de kansen liggen en bij de eerste de beste uitbraak aan de andere kant was het wel raak 1-0 voor de thuisclub. Vandaag gingen de mooiste kansen verloren. Bas Blokdijk, Tim Rubenkamp, Jonathan Yuya. Allen kregen wel de kans om te scoren maar altijd was er weer de uitblinkende doelman van LRC of slordig omgaan met de kansen zodat de gelijkmaker uitbleef. Sterker nog kort voor rust was het weer LRC dat scoorde en de thee kon gaan drinken met een 2-0 voorsprong.

Tweede helft

Ook de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. Een aanvallend TSC dat maar bleef pressen maar niet kon scoren. Trainer Ad Looymans kon tevreden terugkijken op een uitstekend spelend TSC waar hij ook nog eens 5 spelers mocht wisselen. Nogmaals: het enige manco vandaag was wel een hele belangrijke en dat was het niet scoren uit de vele kansen. Het geeft de burger echter wel moed dat TSC heel veel kansen wist te creëren. Het benutten komt dan vanzelf. Als TSC komende week tegen Papendrecht alvast een paar kansen kan benutten is iedereen weer dik tevreden.