Veerkracht TSC wordt beloond: 2-3 uit tegen Jeka Breda

Dit weekend speelde voetbalclub TSC uit tegen Jeka in Breda. Het onderstaande verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

Jeka Breda – TSC

Alles wat een mooie voetbalmiddag nodig heeft, was dit weekend bij Jeka in Breda aanwezig. Prachtig mooi weer, heel veel publiek en een uiterst attractieve pot voetbal. En het allermooist was dat de ploeg die het meeste aanspraak op de overwinning kon maken, TSC in dit geval, ook als winnaar uit de bus kwam. Ondanks dat TSC heel fel begon, keek het al binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Jeka-spits Randy Klees scoorde uit twee aanvallen waarbij hij bij 1 doelpunt de bal binnen zag gaan via het lichaam van Jelle Strijtveen. Echter niemand bij de Bredanaars die daar om maalde. Met dit begin zou het voor TSC weleens heel moeilijke kunnen gaan worden. Die vrees bleek niet terecht. TSC zette elke aanval met veel lef elke aanval in en had nog 80 minuten om de zaken recht te breien. De eerste beloning was er dan ook vijf minuten voor rust. Na prima aangeven van Ryan Snoeren was het Tim Rubenkamp die de bal loeihard binnen schoot: 2-1. Dik verdiend en altijd fijn zo vlak voor de rust.

TSC op jacht

Ondanks het uitstekende spel zag het er voor TSC op enig moment slecht uit. Bij een ietwat ongelukkige overtreding van Jelle Strijtveen, zelfs al op de achterlijn, werd een strafschop tegen TSC gegeven. Gelukkig bleef TSC-doelman Bart van den Hoven heel koelbloedig onder de lat en was de strafschop een welkome prooi voor hem. 3-1 zou onterecht geweest zijn maar zie het dan nog maar eens weg te poetsen. Nu putte TSC nog meer moed uit dit moment en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Het was weer Tim Rubenkamp die de 2-2 op zijn naam mocht schrijven in de 85e minuut. TSC voelde dat het nu door moest drukken en de 2-3 viel dan ook in de 90e minuut. Uit een scrimmage voor het Jeka doel ging de bal via een been van een Jeka-verdediger en de voet van Nino Doelman in de goal van Jeka. Een dik verdiende overwinning waarbij TSC dan op bepaalde momenten geluk had gehad, maar dat dwing je ook zelf wel een beetje af met zoveel druk en inzet. Complimenten waren er na afloop zeker ook voor alle wissels bij TSC, want ook hun aandeel was grandioos gedurende de tijd dat ze mee deden.