VV Oosterhout wint met 3-1 van Be Ready uit Hank

Dit weekend won VV Oosterhout met 3-1 van Be Ready uit Hank. Het onderstaande wedstrijdverslag is van Ad Looijmans.

VV Oosterhout – Be Ready Hank

Vorig jaar was de seizoen ouverture gelijk aan deze. Het enige verschil met vorig jaar was dat VV Oosterhout toen terecht verloor van een agressiever voetballend Be Ready. Dit jaar won VV Oosterhout terecht van een ploeg die mee wilde voetballen. Hier kwamen ze zeker in de eerste helft niet aan toe. Scheidsrechter was Rotterdammer Harry Harperisat die ondanks zijn hoge leeftijd een goede partij floot. Wel raar dat iemand uit Rotterdam moet komen rijden om hier een derde klas wedstrijdje te fluiten.

Eerste helft

De eerste minuten van de wedstrijd was het balbezit voor Be Ready zonder dat dit echt kon imponeren. Dat deed wel de eerste geslaagde actie van Charlton Juan Vicento. Hij kreeg een duw in zijn rug en Harperisat gaf terecht een vrije trap. Ian van Strien, die een dijk van een eerste helft speelde, schoot de bal centimeters over de deklat van Coen Burg die kansloos was geweest. Even later een goede mogelijkheid voor Vicento die net niet goed uitkwam met zijn passen en Burg zijn inzet liet pareren. In de 19de minuut was het wel raak voor VV Oosterhout: Matthew Coenraadts bediende Charlton op maat en deze pegelde de bal achter Coen Burg, die zeker een solide eerste helft keepte. Hij voetbalde mee en bediende Joris de Kok en Safi Esmati op maat. Vervelend voor deze twee was dat Valentijn Hermans en Wahid Abdoulaije ze alletwee in hun zak hadden. In de 19de en 25ste minuut twee goede mogelijkheden voor VV Oosterhout om de score te verdubbelen. Eerst gaf Valentijn een prima voorzet op Charlton die rechts voorlangs ging en even later was het Diae Abjij die Mitchell de Rooij bediende. Ook hij koos de verkeerde kant van de rechterpaal. In dezelfde minuut een smerige overtreding van Siebe Lankhaar die Charlton van achter neerhaalde. Een gele kaart was op zijn plaats geweest, maar Harperisat, die de baas was, oordeelde anders. De ruststand was 1-0.

Tweede helft

In de tweede helft een ander wedstrijdbeeld. Be Ready ging meer aandringen en na de wissels van Charlton en Ian voor Emiel van Pelt en Kazim Aydin rook Be Ready kansen. Dit resulteerde in een tegentreffer. Een lange bal kon door Jari van Helvoort nog weggewerkt worden, maar via via verdween de bal toch achter de goed keepende Niels Weijers. Het werd 1-1 en alles lag weer open. Tot de 80ste minuut ging VV Oosterhout teveel mee in het spel van de gasten uit Hank. Geen beweging zonder bal, slordig met de eindpass en duels die verloren gingen. In de 80ste minuut geeft Wahid, de publiekslieveling van VV Oosterhout, een pass op Naoufal Asrihi die niet twijfelt en de bal snoeihard achter Coen Burgh jaagt. Deze treffer voelt als een bevrijding en geeft een voorsprong die eigenlijk al in de eerste helft op het scorebord had moeten staan. In de 82ste minuut wisselden Stijn Biemans en Jorco de Kok Diea voor Ali Eren Yazici en Jari van Helvoort voor Joël de Vos. Bij Be Ready was Mardoche Mputu de vervanger Gijs Mulkens. Na de 2-1 ging VV Oosterhout weer meer vooruit voetballen en hoger drukzetten. Dit resulteerde in de 85ste minuut in de derde treffer voor VV Oosterhout. Een te zachte terugspeelbal op Coen Burg werd opgepikt door Naoufal, deze bediende Mitchell, die al de hele wedstrijd op zoek was naar een treffer, en gaf hem een niet te missen kans 3-1 en wedstrijd beslist.