Ruben Maas van Cluzona grote plaaggeest met 5 goals tegen TSC

Pupil van de dag Sepp Vermijs

Dit weekend speelde voetbalclub TSC thuis tegen Cluzona uit Wouw. Het onderstaande verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

TSC – Cluzona

Zoiets maak je maar zelden mee en in het geval van TSC hopelijk helemaal niet meer dit seizoen. Cluzona was dan wel een team maar eigenlijk draait alles om die ene persoon. Hij blijft rustig voorin hangen en lijkt zich niet om het spel te bekommeren. En TSC maar aanvallen en het spel maken. 70% balbezit voor TSC en 30% voor Cluzona. Na 90 minuten maar liefst 18 hoekschoppen voor TSC en slechts 5 voor Cluzona. Daarmee is wel duidelijk wie het spel maakte. Pas in de 22e minuut kwam de eerste uitbraak van Gluzona en jawel hoor, als een duvel uit een doosje stond daar Ruben Maas en was de 0-1 een feit. Amper van die tegenvaller bekomen was daar opnieuw die plaaggeest en was het in de 24e minuut zelfs 0-2. “Niet getreurd’, dacht men bij TSC, “bij JEKA hebben we ook met 2-0 achter gestaan.”

Tweede Helft

Dus na de thee de mouwen opstropen en aan de slag. Alleen moet er dan geen Ruben Maas rondlopen. Want goed en wel was de strijd weer begonnen en de thee gezakt of de 0-3 en 0-4 stonden binnen 10 minuten na rust op het bord. Even later kreeg TSC dan eindelijk een echt uitgespeelde kans. Tim Rubenkamp schoof de bal echter naast het doel. TSC wisselde vijf personen en het leek erop of de combinaties nu beter gingen lopen. Zowaar halverwege de tweede helft een prachtvoorzet van Joury den Boogert op Ryan Snoeren en de 1-4 maakte de stand wat draaglijker. “Ho even” moet Ruben Maas gedacht hebben. Hij schoot de bal gelijk bij TSC op de paal waardoor hun rechterspits de 1-5 zo konbinnen schuiven. Uit een scrimmage voor het Cluzona doel kon Nino Doelman de 2-5 scoren. “Ho, ho”, dacht Ruben Maas, “maak me niet boos!” en hij schoot met grote klasse de 2-6 binnen. Hij scoorde er zelf 5 en was debet aan nummer 6. Zelden zo’n efficiënte spits bezig gezien. Gelukkig kon hij met een publiekswissel van het veld en werd er niet meer gescoord. TSC had een sterke strijd gespeeld, maar in het voetbal draait het nog altijd om de doelpunten.