Waterpolodames winnen met 7-6 van De Treffers Rosmalen

Foto: Roos Potter / OZ&PC De Warande

Afgelopen weekend speelde de waterpolodames 1 van De Warande thuis De Treffers uit Rosmalen. Het onderstaande verslag van de wedstrijd ontvingen wij van Roos Potter.

De Warande Dames 1 – De Treffers Rosmalen

Afgelopen zaterdag mocht De Warande Dames 1 het opnemen tegen De Treffers Dames 1 uit Rosmalen. Waar de eerste periode nog op een groepsestafette vrije slag leek (0-0), waren Kimberley en Roos trefzeker in de 2e periode (5-3). In de derde en vierde periode werd het spel steviger, de rode wangetjes werden zichtbaar bij de speelsters. Er werd steady gespeeld, zouden de fysieke- en zwemtrainingen zijn vruchten gaan afwerpen?

Goede invalbeurt

Romy B bleef maar gaan, samen met Nikkie werden alle hoeken van het zwembad in een mum van tijd bereikt. Nanette kon op de vleugels prima weerstand bieden aan de Treffers en liet zich niet opzij duwen. De aanval werd keer na keer opgebouwd waarbij Lauret zich niet van de bal liet zetten en de midvoor kon aanspelen. Joanna, maakte een welkome invalbeurt deze wedstrijd. Ze keepte uitstekend en hield rust bij het uitgooien van lange ballen.

Spannend tot de laatste seconde

In de 4e periode wisten beide teams niet te scoren, en dat is best spannend bij een stand van 6-6. Zoals Johan Cruijff ooit zei: “Als je één goal meer maakt dan de ander, win je”. Had die Johan toch mooi gelijk! Met nog één seconden op het bord (de 0 kwam al om het hoekje kijken), maakte Kimberley nog een laatste draai om de midachter. Resultaat: GOALLLLL. Boem bats, 7-6 en het laatste fluitsignaal klonk. Het publiek, dat ons gelukkig weer mag vergezellen, ging uit zijn plaat. Niet alleen het publiek, ook alle Warande speelsters waren door het dolle heen. Ed was trots op het doorzettingsvermogen van zijn dames, en terecht! Hij stak zijn armen in de lucht en mocht een knuffel ontvangen van Desiree die hem in zijn armen vloog alsof het kampioenschap binnen was.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden