TSC maatje te groot voor Madese Boys: 5-0

Dit weekend speelde voetbalclub TSC thuis tegen de Madese Boys uit Made. Het verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

TSC – Madese Boys

Vandaag was het zover: een derby waar lang beide kanten echt naar uitgekeken hadden. TSC begon de competitie met een uitoverwinning in Breda. De Madenaren hadden uit met maar liefst met 14-0 verloren bij Kruisland. Vorige week verloor TSC thuis dik van Cluzona terwijl Madese Boys al bezig was om zich voor te gaan bereiden op een revanche voor de grote nederlaag. TSC zou daar dan het eerste slachtoffer van moeten worden. Van dit alles kwam niets terecht. TSC was van meet af aan de bovenliggende partij. Madese Boys mist op dit moment teveel ervaren spelers en het zal mogelijk nog erger gaan worden na afgelopen weekend.

Eerste helft

TSC viel direct aan waar kon en de Madenaren hadden hun handen vol aan verdedigen. Toen ook nog na 20 minuten hun aanvoerder Koen van der Pluijm terecht met rood op zak kon vertrekken kwamen de eerste donkere wolken in beeld. Echte uitgespeelde kansen waren er voor TSC nog niet geweest. Wel heel dreigend maar teveel onzuivere passes. Tot de 40e minuut toen de snelle Joury den Boogert door ging op rechts en middels een behoorlijke doelman-overtreding werd neergehaald. De terechte strafschop werd door Ryan Snoeren perfect binnen geschoten: 1-0.

Tweede helft

Gelijk na de thee gebeurde er van alles. Tim Rubenkamp kreeg zijn tweede geel voor het doorlopen op de doelman dus rood. Ook TSC kon met 10 man verder. Het leek op extra energie, want vanaf dat moment begon TSC goed te combineren en lukte de aanvallen wel. In de 51e minuut scoorde Ryan Snoeren heel beheerst de 2-0. En amper afgetrapt kreeg Jovano Martens van Made terecht direct rood voor een onbesuisde actie. Made verder met 9 man. In de 63e minuut een prachtige voorzet van weer Ryan Snoeren die Tom Rijvers perfect tegendraads binnen kopte 3-0. Bij TSC tussendoor allerlei wissels maar de aanvalsdrift was nog niet gesust.

Wereldgoal van Bas Blokdijk

De mooiste, een wereldgoal werd in de 68e minuut gescoord door Bas Blokdijk. Opnieuw aan de basis Ryan Snoeren. Een perfecte voorzet voor Bas Blokdijk die met een omhaal de bal boven in de kruising schoot, precies zoals Marco van Basten dat ooit deed. Nooit heb ik bij TSC zo’n wonderschone goal gezien en het zal nog jaren duren voor we er weer een zien. Zelfs de doelman van de tegenstander gaf een applaus voor deze gemaakte goal. Met 4-0 op het scorebord en amper 5 minuten later weer een voorzet die nu met de hand werd geraakt. Het tweede geel voor die Madenaar betekende weer terecht rood . Madese Boys verder met 8 man en de toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Joury den Boogert: 5-0 . Vier Rode kaarten en je zou zeggen: “daar is geknokt”. Nee het was een uiterst sportieve strijd waar de scheidsrechter precies gefloten had volgens de regels. Maar omdat het bij Madese Boys op dit moment niet wil lukken zitten hun waar de klappen vallen . TSC was de terechte winnaar, de scheidsrechter was streng maar rechtvaardig en Madese Boys moet zich snel gaan herpakken.