VV Oosterhout verliest onterecht punten in Dordrecht

Afgelopen weekend verloor VV Oosterhout met 1-0 uit van SC Emma uit Dordrecht. Het onderstaande wedstrijdverslag is van Arno Eversdijk.

SC Emma Dordrecht – VV Oosterhout

Ad Looijmans van VV Oosterhout: “Zondag 10 oktober stond de wedstrijd SC Emma tegen VV Oosterhout op het programma. Scheidsrechter was Oguzhan Ceylan, die eigenlijk niet over de juiste skills beschikte om een wedstrijd met ‘jonge honden’ in goede banen te leiden. Het is usance dat je minimaal je diagonaal kunt belopen en je assistenten op waarde weet in te schatten. Vandaag werd hij bij een doelpunt van Oosterhout gefopt en het ergste is dat de assistent van SC Emma hier nog trots op ging ook. Ook de registratie van de gele kaarten was niet op orde. Het gevolg: een onterechte schorsing waar natuurlijk niets mee gedaan kan worden.” Het onderstaande verslag is van de hand van Arno Eversdijk die een puike weergave van de wedstrijd voor ons verzorgde.

Eerste helft

Het begin van de wedstrijd was voor VV Oosterhout. Het creëerde de meeste kansen om op voorsprong te komen. In de 10de minuut werd Wahid Abdoulaije op snelheid bereikt hij de 16 meter en speelt de bal subtiel op Diae Abjij die op zijn rechterhand was meegesprint. Het snoeiharde schot van Diae werd door de jeugdige keeper van SC Emma Koen Vissers vakkundig gepareerd. Een paar minuten later was het Yannick Millenaar die eenzelfde redding voor VV Oosterhout verrichtte. Hierna een fase waarin SC Emma sterker werd en feller aandrong om in balbezit te komen en meer duelkracht etaleerde. Toch was het Oosterhout dat via een spectaculaire pass over 60 meter van linksback Valentijn Hermans Diae bediende, Diae neemt de pass fraai aan zijn schot ging jammer genoeg voor Oosterhout voorlangs het doel van Koen Vissers. De thuisploeg liet zich echter ook niet onbetuigd. Opvallend was dat SC Emma bij vrije trappen veel spelers in het vijandige zestienmeter gebied posteerde. Tweede ballen zijn steevast voor SC Emma. Toch eindigt de eerste helft in de beroemde brilstand 0-0. Met een te tam acterend VV Oosterhout.

Tweede helft

Dit verandert in de tweede helft het is Diae die met een mooie passeer-actie zich vrijspeelt en een schot op doel lost het is weer de dekselse Koen Vissers die zijn doel schoonhoudt. Na 15 minuten in de tweede helft vervangt Ali Eren Yazici Ian van Strien. Ali gaat op de rechtsback positie van Matthew Coenraadts spelen en Matthew schuift door naar het middenveld Ali gooit meteen meer strijd en agressie in het spel van VV Oosterhout, dit had het team in deze fase nodig. Dit valt ook de bank van SC Emma op en zij beginnen zich verbaal te uiten richting de bank van VV Oosterhout, Waarom? Zij stonden immers niet in het veld. Zal wel psychologische oorlogsvoering zijn. SC Emma blijft drukken en Kazim Aydin verijdelt een prachtkans in de 16 van SC Emma op de 1-0. Op een kwartier voor het einde malheur voor VV Oosterhout. Er wordt een aanval uit het boekje opgezet door Naoufal Asrihi vanaf de achterlijn bedient hij de aankomende Diae die raakschiet 1-0. Toch niet de scheidsrechter nog op de helft van Vv Oosterhout keurt de treffer van Diae, op aangegeven Jan Philipsen de assistent van SC Emma af. Buitenspel? Nee zei Philipsen ik vlagde maar wat en deze warrige scheids nam het over.

VVO trekt aan het kortste eind

De verdiende voorsprong gaat aan de neus van Oosterhout voorbij en een oude voetbalwet zegt dan dat er aan de andere kant gescoord wordt. Gelukkig klopt die wet en uit een scrimmage waarbij ook nog hands gemaakt wordt scoort via een uitgestoken been Michael Potkamp de 1-0. Stijn Biemans probeert het tij nog te keren door Kazim en Valentijn te wisselen voor Emiel van Pelt en Yahia Bouaid, 2 aanvallers, de tijd was echter te kort en VV Oosterhout bleef met lege handen achter. Het grootse deel van de match goed gespeeld tegen scheidsrechters die aan het eind van de wedstrijd bij de middencirkel uitgegraven mogen worden is geen kruid gewassen, gelukkig geldt dit dan voor beide partijen. SC Emma trok aan het langste eind bij de zwak acterende Ceylan. Fijn voor de thuisploeg zuur voor de bezoekers, op naar de volgende wedstrijd thuis zondag 17 oktober op de Contreie tegen Steeds Hoger uit Rotterdam aanvang wedstrijd 14.30 uur.