TSC overklast Beek Vooruit uit Prinsenbeek met 4-0

Afgelopen zondag speelde voetbalclub TSC thuis tegen Beek Vooruit uit Prinsenbeek. Het verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

TSC – Beek Vooruit

Afgelopen zondag was het een bijzondere wedstrijd voor diverse mensen. Bij TSC trainer Ad Looymans afkomstig uit en woonachtig in Prinsenbeek. Bij Beek Vooruit trainer Marcel van Helmond afkomstig en woonachtig in Oosterhout. Bij de Bekenaren staan ook nog de gebroeders Schalk die een aantal jaren geleden bij TSC speelden. Toch waren deze 2 elftallen altijd aan elkaar gewaagd. Tot nu toe dit seizoen doet TSC het iets beter en staat in de top van de ranglijst. Beek Vooruit in de middenmoot. Afgelopen zondag deed TSC het uitstekend om in en tegen Roosendaal te winnen 2-3 . Beek Vooruit leverde een zeldzame prestatie. Met 0-4 achter komen en die dan ombuigen naar 5-4 voorsprong, uiteindelijk werd het 5-5. Het zegt alles over hun strijdvaardigheid als het er op aan komt. Toch had Beek Vooruit zondag geen schijn van kans.

Eerste helft

Al in de 4e minuut schoot Tom Rijvers bij een open kans de bal hoog over. En 10 minuten later scoorde TSC de 1-0 maar werd de goal terecht voor buitenspel afgekeurd. In de 23e minuut was het wel raak een prachtige pass van Raymon Raams op Joury den Boogert. Zijn voorzet werd technisch gezien perfect binnen gekopt door Ryan Snoeren 1-0. Pal voor rust had Tim Rubenkamp de strijd al op slot kunnen spelen ware het niet dat zijn inzet voor open doel naast ging.

Tweede helft

Na de thee een veel beter combinerend TSC . Beek Vooruit kwam er niet meer aan te pas en het was wachten op de goals. Al binnen een paar minuten was het weer Ryan Snoeren met een omhaal die de 2-0 liet aan tekenen. Bij Beek Vooruit vielen terecht de eerste gele kaarten. Niet voor onsportief gedrag maar door handsballen en dat soort overtredingen. In de 65e minuut was het weer Joury den Boogert die een voorzet gaf die door Tom Rijvers werd binnen gewerkt 3-0 . Bij Beek Vooruit een 2e geel voor Lars Basstein dus rood en naar de douche. Met elf man konden ze het al niet aan, maar met 10 kwamen de Bekenaren helemaal niet meer in het stuk voor. Toch was de enige ingreep deze middag even later voor Bart van den Hoven, de doelman van TSC. Maar ook de enige mogelijkheid op een doelpunt leverde dus niets op. Invaller Berry de Ram gaf kort voor het eind nog een prachtige voorzet op Bas Blokdijk die beheerst weer zijn goaltje mee wist te pakken. TSC had het achterin vandaag weer prima voor elkaar. Enig minpuntje was wel het missen van de vele kansen. Een uitslag met dubbele cijfers had er zo maar in kunnen zitten. Volgende week rust en dan uit naar RBC waar de eerste periodetitel klaar ligt voor TSC bij winst.