TSC troeft ongeslagen RBC in eigen huis af: 1-2

RBC krijgt ook nog 3 maal rood op het eind door slecht omgaan met de nederlaag. Dit artikel is geschreven door Henk Jansen.

RBC-TSC

Afgelopen weekend ging er maar een wedstrijd door in de 2e klasse en zeker niet de minste. Een inhaalwedstrijd tussen de 2 koplopers RBC en TSC. De Roosendalers tot nu toe ongeslagen willen kost wat kost terug naar het hoogste niveau bij de amateurs. Toch hadden ze dit weekend bij de start 1 punt minder doordat ze tweemaal gelijk gespeeld hebben. TSC heeft een keer verloren en dus een minimale voorsprong. Afgelopen weekend konden beide partijen dan de inhaalwedstrijd spelen in het Roosendaalse stadion zonder publiek.

Eerste helft

Het eerste kwartier was het aftasten maar gaande weg bleek TSC toch het gevaarlijkst. Echter goed halverwege bij een uitbraak van de Roosendalers hield heel TSC het hart vast. Een lichte overtreding binnen de 16 waar RBC terecht een pingel kreeg. Waar iedereen even de adem in hield was het de Oosterhoutse doelman Bart van den Hoven die heel bekwaam de pingel wist te stoppen. Even later bij de zoveelste uitbraak van TSC was het Ryan Snoeren die scoorde. Hij liet eerder een paar kansjes onbenut, maar kon de 0-1 op zijn naam zetten uit een prachtige steekpass van Marnix van der Velden. RBC begon te wisselen maar de ruststand was een feit.

Tweede helft

Na de thee weer wissels bij RBC en de paniek begon daar toe te slaan. TSC was nu de bovenliggende partij en de amper in het veld gekomen Bas Blokdijk schoot haast het net aan flarden: 0-2 in de 80e minuut. Even dachten de Oosterhouters de buit binnen te hebben, maar amper 1 minuut later scoorde RBC de 1-2. Toen werd het nog wel heel spannend. Het had zelfs zomaar 1-3 kunnen zijn, ware het niet dat de paal RBC in de strijd liet. In de allerlaatste minuten toen RBC alles of niets ging spelen was het opnieuw de TSC doelman die nog een bal uit de kruising rammelde waardoor de strijd gespeeld was. Met nog 1 minuut te gaan kreeg RBC speler van der Wegt terecht rood. Na het laatste fluitsignaal sloegen echter de stoppen helemaal door bij RBC wat ze haast in de catacomben nog 2 maal rood opleverde. De terechte winnaar vandaag was TSC in Roosendaal waar de 1e periodetitel nog niet binnen is voor de Oosterhouters .Echter een prachtig vooruitzicht zo net voor de winter is mooi meegenomen voor de ploeg van trainer Ad Looymans.