Cross for the Crocus opnieuw uitgesteld: “Datum niet haalbaar door broedseizoen”

Foto: Cross for the Crocus

De organisatie achter de De Cross for the Crocus laat weten dat de MTB-toertocht niet op 22 mei 2022 maar pas begin 2023 weer gehouden worden.

Broedseizoen

De stichting achter de jaarlijkse goede-doelen MTB-toertocht heeft deze knoop doorgehakt nadat bleek dat de aangepaste routes niet goedgekeurd werden door de grondeigenaren vanwege het broedseizoen. De cross die normaal in februari gereden wordt, was vanwege de coronamaatregelen dit jaar naar eind mei verplaatst en zal nu worden doorgeschoven naar begin 2023. Hans Molewijk, voorzitter van stichting Cross for the Crocus, licht toe: “Heel jammer dit. Vanwege het broedseizoen zijn grote delen van de bossen rond Oosterhout beperkt toegankelijk tussen 15 maart en 15 juli.”

Respect voor natuur

“Uiteraard staat bij ons fietsen met respect voor de natuur en het behoud ervan bovenaan en zijn onze routebouwers gaan werken vanuit alle uitgangspunten die gelden rond dit seizoen. Dat was een hele puzzel. We hebben ons uiteindelijk misrekend op de verbindingsroutes en delen van bestaande MTB-Tracks. Het betreft paden waar gewoon op gefietst kan worden die voor ons nu niet toegankelijk zijn vanwege de status van een evenement. Met de opties die overblijven zijn er helaas geen interessante MTB-routes meer te maken.”

Kankergerelateerde goede doelen

“We keken er naar uit om na de verschuivingen door de corona-maatregelen eindelijk weer een mooie bijdrage te kunnen leveren. Met de toertocht zijn een flink aantal vrijwilligers bezig om geld in te zamelen voor lokale kankergerelateerde goede doelen. Denk hier aan Inloophuis Poppy’s, Stichting op den Alpe Rijen en KWF Oosterhout. We hadden al veel voorinschrijvingen staan en waren benieuwd naar een Cross for the Crocus in korte broek. Diegenen die zich hebben ingeschreven zullen we persoonlijk benaderen. Ze kunnen hun ticket laten staan, hun geld terugkrijgen of het ingelegde geld om laten zetten in een donatie. Het is dus nu even flink balen en dan weer het vizier op 2023 richten.”

Over de Cross for the Crocus

De Cross for the Crocus is MTB-toertocht rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout om de gewilde paarse krokus te verdienen. Het volledige inschrijfgeld gaat naar goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat. De Stichting Cross for the Crocus heeft de status Algemeen nut beogende instelling (ANBI) en laat daarmee zien dat het officieel aan de criteria van een goed doel voldoet. De organisatie hoopt dat begin 2023 de 12e editie alsnog zal verreden worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen