Werkvoetbal is niet aan VV Oosterhout besteed

Zondag 18 april mocht VV Oosterhout aantreden tegen GSC/ODS in Dordrecht. De einddstand van deze uitwedstrijd werd 2-1. Het verslag is geschreven door VV Oosterhout.

GSC/ODS Dordrecht – VV Oosterhout

Afgelopen zondag mocht VV Oosterhout aantreden tegen GSC/ODS in Dordrecht. Tegen teams die werkvoetbal propageren heeft een stilistisch team als VV Oosterhout het altijd moeilijk. VV Oosterhout moet het hebben van verzorgd voetbal en mooie individuele acties. Als de tegenstander iets anders vraagt dan wat ik hiervoor beschreef dan hebben de spelers een moeilijke middag. De 66-jarige Yilmaz Durgunsu floot vanmiddag een onberispelijke partij, eindelijk weer iemand met een goed spelinzicht en overwicht, gele kaarten zijn dan niet nodig.

Eerste helft

Na het eerste fluitsignaal was het voor beide teams even aftasten wat ze aan elkaar hadden. GSC/ODS hanteerde graag de lange bal om zo meteen onrust te stoken voor het doel van Yannick Millenaar. Dit resulteerde in een aantal corners die (nog) niets opleverde. Toch was het VV Oosterhout dat de score opende een lange bal uit de verdediging kwam bij Emile van Pelt terecht. Emile speelde de bal achter de GSC/ODC defensie in de voeten van Sandro Ariza die Levent Mutlu het nakijken gaf 0-1. In de 44steminuut was het Enes Ak die de gelijkmaker scoorde. De Oosterhoutse verdediging werd verrast door een diepe bal en de gelijkmaker lag in het net achter Yannick.

Tweede helft

In de rust wisselde Jorco de Kok Wahid Abdoulaije voor Kazim Aydin hierdoor kwam er meer rust op het middenveld en was VV Oosterhout in het eerste kwart van de tweede helft de beter voetballende ploeg zonder dat dit kansen opleverde overigens. Na het inbrengen van Danny Hoefnagels voor Houdayfa Benyidir ontstond er meer druk op de verdediging van de tegenstander. Toch was het GSC/ODS dat aan het langste eind trok, uit een hoekschop scoorde Lutfullah Kiliç de 2-1. VV Oosterhout drong nog wel aan maar de eindstand was bepaald.