VV Oosterhout revancheert zich prima in wedstrijd tegen SC Emma

Zondag 24 april mocht VV Oosterhout aantreden tegen SC Emma uit Dordrecht. De eindstand van deze thuiswedstrijd werd 4-1. Het verslag is geschreven door VV Oosterhout.

VV Oosterhout – SC Emma

Na twee verliespartijen op rij waren de verwachtingen, bij de supporters, niet hoog gespannen SC Emma is een fysiek sterke tegenstander die ook nog een redelijke partij voetbal op de mat kunnen leggen. In de warming-up bleek dat spelverdeler Kazim Aydin niet aan de wedstrijd kon beginnen, normaal gesproken een aderlating. Vandaag echter werd zijn gemis goed opgevangen door het team. Scheidsrechter vandaag was Marcello Stewart die met zijn weelderige haardos een goede partij floot. Echt lastig had hij niet met twee teams die elkaar respecteerden.

Eerste helft

Vanaf het eerste fluitsignaal tot de 13de minuut konden er al drie kansen voor de thuisploeg worden genoteerd, voor VV Oosterhout jammer dat deze niet benut konden worden. In de 14de minuut een vrije trap op 18 meter van het doel van Jimmy Baarh, hij verving Yannick Millenaar prima vandaag, Mitch Klijn benutte deze buitenkans en bracht de stand op 0-1. In de 18de minuut een strakke bal van Ian van Strien op Sandro Ariza, Sandro legde de bal panklaar voor Valentijn Hermans die zijn eerste doelpunt voor VV Oosterhout liet aantekenen 1-1. VV Oosterhout voetbalde vandaag een van zijn betere wedstrijden en in de 28ste minuut was het Sandro die een hoekschop van Matthew Coenraadts achter Tom van der Leer wist te frommelen 2-1. Even later ging Jari van Helvoort, die ook vandaag weer een solide partij speelde goed door hij ontfutselde op de achterlijn de bal van Randy van Eden zijn voorzet was een intikkertje voor de hardwerkende Emiel van Pelt en de 3-1 was en feit. Tot aan de rust werd er wat gas teruggenomen. Ruststand 3-1.

Tweede helft

In de tweede helft wisselde Stijn Biemans Ali Eren Yazici en Ian voor Wesley Stadhouders, die Ali Eren uitstekend verving, en Sofyan Asrih teruggekomen van een hamstringblessure. Even voor deze wissels gaf Emiel nog een mooie assist op Sandro hij zag zijn inzet rechts naast het doel verdwijnen. SC Emma probeerde met de lange bal nog wat te forceren dit lukte niet omdat de Oosterhoutse defensie vandaag geen krimp gaf en iedere inzet onschadelijk maakte. In de 29ste minuut een vrije trap voor VV Oosterhout op een meter of 18 van het doel van Tom van der Leer. Sandro schoot de bal keurig over de muur in het doel 4-1 en wedstrijd gespeeld. Al gaf Emiel nog een mooie pass op Diae Abjij die echter zijn inzet ook rechts voorbij het doel zag flitsen. Al met al een verdiende overwinning voor de ploeg van Stijn en Jorco de Kok.