Oosterhoutse judoka Jari Wollrabe draagt vlag bij opening Deaflympics

Foto: KNDSB - Dovensport

Zondag was de opening van de Deaflympische Zomerspelen in Caxias do Sul, Brazilië. De Oosterhoutse judoka Jari Wollrabe droeg bij de openingsceremonie de Nederlandse vlag.

Deaflympische Spelen

Afgelopen zondag is de 24e editie van de Deaflympische Zomerspelen van start gegaan in het Braziliaanse Caxias do Sul. Deze duren nog t/m 15 mei 2022. De Deaflympische Spelen is de algemene aanduiding voor de Olympische Spelen voor doven. Dove mensen hebben sinds 1924 hun eigen Spelen omdat ze in tegenstelling tot hun horende (gehandicapte) medesporters visuele communicatiemiddelen (gebarentaal, startvlaggen in plaats van pistoolschoten) nodig hebben bij het bedrijven van hun sport. Het sociale aspect is ook een belangrijke factor: dove sporters maken onderling makkelijker contact dan met horende teamgenoten. Deze wedstrijden kennen, net zoals de Olympische Spelen, aparte Zomer- en Winterspelen.

Jari Wollrabe

De 18-jarige Oosterhouter Jari Wollrabe doet mee aan de Deaflympische Zomerspelen in Brazilië. Hoewel de judoka geen onbekende is binnen de Dovensport zijn dit wel zijn eerste Deaflympics. Afgelopen zondag had hij de eer om met de Nederlandse driekleur te lopen tijdens de openingsceremonie. Aankomende woensdag 4 mei zal bij in actie komen in de gewichtsklasse -81 kilogram. Het doel van Jari en zijn coach Jacco van Andel? Een plak mee terugnemen naar Oosterhout, het liefst een gouden! Wil je Jari in actie zien, dan kun via de onderstaande link meekijken met DeaflympicsTV.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen