Beleef en ervaar autisme met het PLUS-team van VV Oosterhout

Foto: PLUSteam VV Oosterhout (Via Facebook)

Op 13 mei kun je bij VV Oosterhout op Sportpark De Contreie zelf autisme ervaren en beleven door middel van een tweetal workshops.

Autisme ervaren en beleven

Sinds een aantal seizoenen heeft VV Oosterhout een PLUS-team. Er is een team vrijwilligers actief om deze kinderen met autisme en aanverwante stoornis te laten voetballen in een team, speciaal gericht op hun behoefte. Het welzijn en plezier voor de spelers staat in dit team centraal. Op 13 mei kun je zelf autisme ervaren en beleven bij VV Oosterhout. In samenwerking met MEE en MOOVE organiseert het PLUS team van VV Oosterhout een avond waar autisme centraal staat. Doormiddel van het volgen van twee workshops ga je ervaren en beleven wat het is om autisme te hebben.

PLUS voetbal

Hans Vreijsen heeft zich inmiddels helemaal gestort op het PLUSvoetbal bij VV Oosterhout dat hij samen met Romy Remie en Nancy Vissers en enkele bevlogen vrijwilligers heeft opgezet. Onder specifieke condities kunnen kinderen met een stoornis in het autisme spectrum in dit team de voetbalsport uitoefenen. Op dit moment telt het PLUSteam ongeveer 20 kinderen. Op iedere 5 kinderen staat minimaal 1 trainer, maar VV Oosterhout zou de groep graag zien groeien tot een maximum van 40 kinderen maar waarborgen hierbij dat er allereerst voldoende trainers zijn om de kinderen te begeleiden.

Schrijf je nu in!

Wil je de avond meebeleven? Schrijf je dan vooraf in via de onderstaande link. De inloop is op vrijdag 13 mei vanaf 19.00 uur. Je vindt Sportpark De Contreie aan de Weststadweg 1.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen