SCO en VV Oosterhout geven meiden- en damesvoetbal in Oosterhout een impuls

Foto: Pixabay License / AnnRos

In 2021 hebben SCO en VV Oosterhout samen een intentieverklaring ondertekend voor een verregaande samenwerking met betrekking tot het meiden en dames voetbal. Het einddoel van deze samenwerking moet zijn een volwaardige meiden tak (MO13 tot en met MO19) en een aantal damesteams.

Meiden- en damesvoetbal

In het seizoen 2021-2022 hebben SCO en VV Oosterhout een pilotteam gehad om te kijken hoe de samenwerking bevalt. Dit samengestelde team is het MO15 team dat dus bij beide verenigingen heeft getraind en haar wedstrijden heeft gespeeld. Na een periode van gewenning is de start verder prima verlopen en hebben de twee voetbalverenigingen veel van elkaar kunnen leren. In seizoen 2022-2023 willen de beide verenigingen de samenwerking een vervolg geven met meerdere ST teams.

Samengestelde teams

Er zullen teams worden samengesteld in de  MO13, MO15, MO17, dames zaterdag, dames zondag en dames 30 plus. Deze teams zullen regelmatig samen gaan trainen en bij beide verenigingen hun wedstrijden spelen voor de junioren. De samengestelde teams bij de dames kunnen naar behoefte samen trainen en hebben de keuze waar de wedstrijden gespeeld gaan worden. Het voordeel van deze samengestelde teams bij de dames (senioren) is dat ze elkaar altijd de helpende hand kunnen bieden, waar dit noodzakelijk zal blijken. Er wordt voor het komende seizoen geen MO19 team opgestart en SCO houdt (voor dit moment) het MO11 team nog binnen de eigen club.

Meiden Voetbalacademie

Het komende seizoen staat verder in het teken van de opzet van de definitieve samenwerking om zo tot een Meiden Voetbalacademie te komen waar alle meiden uit Oosterhout en omgeving een plaats hebben. Dit dan zowel op recreatief als prestatief niveau. Het seizoen 2022/2023 zal vooral in het teken staan van werving van nieuwe spelers, zodat er in een later stadium zowel competitief als recreatief kan worden ingedeeld. Zoals bij de beide verenigingen geldt blijft hierbij de ontwikkeling van de meiden en dames de hoofdmoot, naast het feit dat alle meiden op hun eigen niveau kunnen spelen. Het komende seizoen zal een werkgroep, samengesteld uit leden van beide verenigingen, de verdere details uitwerken. Uiteraard zullen zijn ook nadenken over een logo en kleuren voor de clubkleding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen