Twins softbalsters Amy Brands en Mayli Akkermans naar het EK Softbal

Amy (L) en Mayli (R)
Amy (L) en Mayli (R)
Foto: Edwin Evers

De softbalsters Amy Brands en Mayli Akkermans hebben te horen gekregen dat ze in de selectie zitten van het Nederlandse team onder 15 jaar. Zij spelen van 18 tot en met 23 juli op het Europees kampioenschap in Enschede.

EK Softbal

Op 6 maart waren er try-outs waarvoor Mayli en Amy zich hebben aangemeld. Van de 44 aanmeldingen zijn er 27 speelsters doorgegaan naar de voorlopige selectie. Op maandag 11 april begonnen de trainingen voor de 27 overgebleven speelsters. Maar liefst twee keer in de week naar Amsterdam om te trainen. Op 24 juni zou de definitieve selectie bekend worden gemaakt. Gedurende deze periode vielen er steeds enkele speelsters af, maar Mayli en Amy niet. Hoe meer speelsters afvielen hoe groter hun kans was om door te gaan, maar ook de spanning werd steeds groter. Wat waren ze zenuwachtig de laatste week, maar afgelopen donderdag kregen ze het bericht dat ze bij de selectie zaten.

Hoe het allemaal begon

De komende weken zullen Mayli en Amy met het team zich nog beter gaan voorbereiden op EK. Mayli is begonnen met softballen toen zij 6 jaar was bij de Beeball. Na een half jaar is ze naar de pupillen gegaan en kwam Amy bij haar in het team op 6-jarige leeftijd. Na enkele jaren pupillen en vervolgens aspiranten, spelen ze nu samen in het junioren team bij Twins. Daarnaast spelen ze beiden bij Bleu Angels om nog meer wedstrijden te kunnen spelen. Ook hebben Mayli en Amy meegedaan aan de try-outs voor het RTC. Het RTC is een organisatie die tot doel heeft om talenten op te leiden. Mayli is uitgekozen voor deze opleiding, maar Amy helaas net niet.

Sportieve uitdagingen

Mayli en Amy staan gemiddeld vijf á zes dagen per week op het softbalveld om te trainen of wedstrijden te spelen. Met hun instelling “hoe meer softbal, hoe liever”, is dit ook geen enkel probleem. Zij gaan hun dromen achterna en werken hard om hun doel, een topsoftbalster te worden, te bereiken. Zij hebben nu een mooie mijlpaal bereikt en gaan nu softballen op het EK. Naast sportieve uitdagingen zullen er ook vele momenten zijn voor gezelligheid, want het honk- en softballen speelt zich zowel nationaal als internationaal af in een intiem wereldje. De honkballers en softbalsters houden hier vele vrienden en vriendinnen over hele wereld aan over.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen