Oosterhout kleurt rood in de aanloop naar doorkomst La Vuelta

Deze rode fiets is gestolen bij Theater de Bussel
Deze rode fiets is gestolen bij Theater de Bussel
Foto: PromOosterhout

Vanaf vandaag kun je roodgekleurde fietsen tegenkomen in de stad waarmee aandacht wordt gevraagd voor de doorkomst van La Vuelta.

Rood gekleurde fietsen

Dinsdagochtend brachten twintig leerlingen van Praktijkschool De Zwaaikom een hele serie de rood geschilderde fietsen naar de Markt. Daar werden de fietsen overgedragen aan Nienke van Soest en Ad Jespers van de organisatie PromOosterhout/La Vuelta #vamosoosterhout.

Maatschappelijk project

Docent Bart van Opstal kan terecht trots zijn op zijn leerlingen, die in het kader van sociaal maatschappelijk projecten, deze klus hebben geklaard. Maar liefst twintig ‘afgeschreven’ fietsen werden van een frisse rood kleur voorzien. Deze fietsen worden in en om de binnenstad en de winkelcentra in Dommelbergen en Zuiderhout geplaatst voorzien van een gezellig fietsmandje met plantjes.

Volop evenementen

De fietsen maken een verwijzing naar de wielerronde LaVuelta, de Ronde van Spanje, die op zondag 21 augustus door Oosterhout en Oosteind trekt, In de aanloop daar naartoe zijn er diverse andere evenementen in Oosterhout, waaronder een Spaanse dag op de Markt op 12 augustus en een heus Wielercafé in de kantine van VV Oosterhout op 20 augustus, de avond voor de doorkomst van La Vuelta.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen