Oosterhoutse softbalsters Mayli en Amy veroveren brons op EK

Foto: Edwin Evers

De softbalsters Amy Brands en Mayli Akkermans hebben brons veroverd op het Europees kampioenschap softbal onder de 15 jaar.

EK Softbal onder 15 jaar

Vier dagen voor het begin van het toernooi moesten Mayli en Amy zich melden bij het Nederlands team in Enschede om zich voor te bereiden op het EK. Op maandag begon het EK voor het Nederlands team met twee wedstrijden, die beiden werden gewonnen. Er werd met 27-0 gewonnen van Kroatië en met 5-3 van de Oekraïne. Voor het team uit de Oekraïne werd een actie opgezet om geld in te zamelen vanwege de situatie in hun land, zodat het team kon deelnemen aan het Europees kampioenschap. Ook de speelsters van Nederland gaven een deel van hun opgehaalde sponsorgeld aan het team van de Oekraïne.

Voorrondes

Op de tweede dag werden eveneens twee wedstrijden gespeeld. Ook deze wedstrijden werden beiden gewonnen. Het Nederlands team won met 12-0 van Litouwen en met 13-3 van Duitsland. Op woensdag stond er één wedstrijd op het programma tegen Italië. Deze werd helaas verloren met 5-1. Op donderdag werden er weer twee wedstrijden gespeeld. Er werd met 20-5 gewonnen van Frankrijk en er werd met 7-0 gewonnen van Groot-Brittannië. Op vrijdag werd er een wedstrijd tegen Tsjechië gespeeld. Deze wedstrijd werd helaas met 12-2 verloren. Nederland stond na de wedstrijden in de voorronde op de derde plaats. Zij speelden op zaterdag de wedstrijd voor de derde plaats tegen Oekraïne die vierde waren geworden.

Wat een thriller!

In de 1e inning kwam Nederland op een 3-0 voorsprong, maar in de 2e inning ging het mis. Door de spanning, waardoor wat foutjes werden gemaakt wist de Oekraïne 7 punten te scoren. Nederland wist in deze inning nog één punt scoren. De stand na 2 innings was 7-4 in het voordeel van de Oekraïne. In de volgende 3 innings kon het Nederlands team 6 punten scoren. De verdediging was weer op orde en stond Oekraïne slechts 1 punt toe te scoren.
Na 5 volledige innings stond Nederland voor met 10-8. Mayli kwam er deze wedstrijd in als pinch runner en speelde verder in het rechtsveld. Amy kreeg in deze wedstrijd de taak om de Oekraïne in de 6e en laatste inning van het scoren te houden. Zij kreeg nog wel 1 punt tegen, maar gooide met 3-slag de laatste slagvrouw uit. De wedstrijd werd met 10-9 gewonnen en dat betekende de 3e plaats en dus een bronzen medaille op het Europees kampioenschap. Tsjechië won de finale en Italië won het zilver.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen