Bekerwedstrijd TSC tegen VV Wieldrecht uit Dordrecht eindigt met 4-2

Danilio Mathon debuteerde in het eerste

De bekerwedstrijd die TSC afgelopen zaterdag speelde tegen VV Wieldrecht uit Dordrecht eindigde met 4-2. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – VV Wieldrecht, Dordrecht

Eindelijk was het dan zover. De leuke oefenpartijen achter de rug en zaterdag dan eindelijk voor de beker spelen. Kijken hou TSC er dan voor staat. Maar voor de strijd begon was er een intense minuut van stilte. Daar werd stil gestaan bij het overlijden van Arno Donkers 68 jaar, Kees Lafeber 69 jaar en onlangs Nathalie Hofkens 36 jaar echtgenote van Mark Hofkens. Op dat moment begrijp je pas echt dat voetbal ook maar gewoon een bijzaak is. Nogmaals alle nabestaanden namens TSC heel veel sterkte de komende tijden.

Eerste helft

Daarna begon de wedstrijd onder het genot van een stralend zonnetje. Al met al gelukkig ook de nodige supporters uit beide kampen. Een uiteindelijke sportieve wedstrijd waar het maar 1 man echt moeilijk kreeg en dat is hoofdtrainer Ad Looymans. Met zo’n grote selectie en allemaal klassespelers, wie ga je dan opstellen? Wie is er boos dat hij niet speelde? Gelukkig heeft hij een prima technische staf om hem in raad en daad bij te staan. Met de rust een mooie 2-0 voorsprong en beter nog tot stand gekomen uit mooie aanvallen. Bij beide goals had Nassim Asrih een heel groot aandeel. Je zou zeggen de strijd is gestreden.

Tweede helft

Ook in de tweede helft een sterker TSC dat echter de kansen niet wist te benutten. Als je dan 7 minuten voor tijd terecht een strafschop tegen krijgt na een handsbal (2-1) en even later ook de 2-2 uit het net moet halen wordt het heel spannend. Echter de wisselspelers Danilio Mathon, die zaterdag zijn debuut maakte, en Samuel van den Haspel kwamen pal voor het eind in het veld. In blessuretijd schoot Samuel van grote afstand keurig de 3-2 binnen en Danilio Mathon maakte aan alle onzekerheid voor TSC een eind. Met een prachtige gekruld afstandsschot boven in de kruising bepaalde hij de eindstand op 4-2. Een mooier debuut kun je niet hebben! Hij heeft blijkbaar toch het nodige talent meegekregen van zijn van zijn vader William Mathon die ooit ook een zeer begenadigd voetballer was.