TSC koploper in de competitie na 0-3 winst tegen VV Rijen

De wedstrijd die TSC Zondag 1 afgelopen zondag speelde tegen VV Rijen in Rijen eindigde met 0-3. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

VV Rijen – TSC Zondag 1

Natuurlijk maakt 1 zwaluw nog geen zomer. Maar een pot voetbal onder het genot van een stralend zonnetje onder toeziend oog van heel veel publiek, wat kan er mooier zijn? Om maar een antwoord te geven: dat is winnen! En dat deed TSC Zondag 1 dit weekend in en tegen VV Rijen. En hoe! van meet af aan het spel beheersen en de tegenstander onder druk houden.

Eerste helft

TSC kwam al binnen 10 minuten op 0-1 door een mooie goal van Joury den Boogert uit een splijtende pass van Marnix van der Velden. VV Rijen begon terug te knokken en even leek het erop dat TSC het niet zou gaan redden. Gelukkig was dat alles van korte duur. TSC nam het initiatief weer over en domineerde vanaf dat moment de strijd. Toch was het met de rust nog maar 0-1.

Tweede helft

Na de thee maakte TSC korte metten met de tegenstander. Al duurde het maken van de goals wat langer uit de vele mooie kansen. In de 70e minuut viel dan toch de dik verdiende 0-2 na een uitstekende voorzet van uitblinker van de wedstrijd Jurendel Dorand. Het was uiteindelijkBart Dirven die heel beheerst prachtig de 0-2 binnen wist te koppen. Bart had even later de kans om opnieuw te scoren maar zag dit keer zijn inzet via de paal gekeerd worden. Dat Bas Blokdijk op het eind nog de 0-3 scoorde was niet zo verwonderlijk. Hij deed dat al vele malen in het verleden op het eind van de wedstrijd. Weer was het Jurendel Dorand die aan de basis stond.