Flitsende start meiden ST Oosterhout / SCO MO-17

Op zaterdag 28 januari begon de derde fase van de voetbalcompetitie voor de Oosterhoutse meiden van ST Oosterhout / SCO.

WDS – ST Oosterhout / SCO MO-17

WDS was de tegenstander, een team waartegen al eerder gespeeld was in de 2e fase. Met een gehavend team, maar met nieuwe speelster Aisha werd er naar Breda vertrokken. WDS had eerder laten zien gelijkwaardig te zijn aan de Oosterhoutse meiden dus werd voorafgaand aan de wedstrijd gewezen op de kwaliteiten van onze tegenstander. Vanwege het beperkt aantal speelsters werd deze wedstrijd volgens de nieuwe KNVB regels 9 tegen 9 gespeeld.

Eerste helft

De Oosterhoutse meiden begonnen goed aan de wedstrijd. Met veel balbezit en geen kansen weggevend werd in de 6e minuut het net al gevonden door Noa na een afstandsschot van Aisha. Amper 3 minuten later de 0-2 van Laura na een pass van Aisha. Het leek een gemakkelijk middagje te worden omdat ST Oosterhout/SCO het beste spel op de mat legde. Toch wist WDS uit 2 standaard momenten, vrije trap en corner, de stand gelijk te trekken waarbij de Oosterhoutse verdediging er niet altijd even goed uitzag. Dit leek na 35 minuten spelen de ruststand te worden maar toen kwamen er 5 minuten waarbij Lois de hoofdrol opeiste. Een combinatie tussen Laura en Lois werd door Lois knap afgerond, 2-3. Amper 3 minuten later stuurde Pien uit een vrije trap Lois weg die vervolgens alleen op de keeper de 2-4 scoorde. Een heuse hattrick werd het omdat Lois in de 39e minuut weer het net vond, ruststand 2-5.

Tweede helft

Na rust had ST Oosterhout/ SCO controle over de wedstrijd. Van beide kanten veel strijd maar weinig doelkansen in een sportieve en goed geleide wedstrijd. De verdediging met Zoe, Pien, Elena, Iris en Jennifer stond als een huis vandaag. De middenvelders Noa, Aisha en Ise maakte veel vuile meters en spitsen Laura en Lois bezorgde de WDS verdediging een vervelende middag. Na een actie en een schot van Lois kwam de bal terug van de keeper voor de linker van Jennifer die dit buitenkansje benutte, 2-6. De koek was hierna nog niet op want in de laatste 5 minuten nog 2 doelpunten van Oosterhoutse kant. Noa bereikte Lois die haar 4e van de middag maakte en Noa bracht de eindstand op het bord op aangeven van Jennifer, 2-8. Een heel sterk begin van de MO17 waarbij niet alleen de uitslag maar ook het vertoonde spel en de inzet van het hele team, de staf en meegereisde toeschouwers tot tevredenheid stemden.