Maximaal aantal deelnemers Cross for the Crocus is bereikt

Foto: Cross for the Crocus

Er kan niet meer ingeschreven worden voor de toertocht Cross for the Crocus op 12 februari, ook niet op de dag zelf.

Cross for the Crocus

Wanneer er buiten de bestaande MTB Tracks rond Oosterhout gereden wordt, gelden er regels voor natuurbehoud. Het betekent dat er maximaal 1.000 MTB’ers mee kunnen rijden op zondag 12 februari 2023, Zij rijden hun 30, 55 of 75 kilometer tocht vanaf een nieuwe startlocatie De Jacobushoeve in
Dorst. De organisatie, Stichting Cross for the Crocus, is helemaal klaar voor de goede-doelen toertocht en trots dat deze tocht ‘uitverkocht’ is dankzij de goede ervaringen bij de vorige edities.

Strijd tegen kanker

De inschrijfgelden gaan in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat. Hans Molewijk, voorzitter van Stichting Cross for the Crocus: “Graag hadden we nog meer mensen laten genieten van deze mooie afwisseling op hun bestaande rondje. Als start en finish locatie wijken we uit naar De Jacobushoeve. Het zal even wennen zijn voor onze grote groep vaste deelnemers, maar het is een heel toegankelijke en Bourgondische plek. Parkeren kan overigens niet bij De Jacobushoeve maar op de parkeerplaats aan de Vijf Eikenweg bij Bos & Co.”

Paarse krokus

Hans vervolgt: “Elke fietser krijgt na afloop enkele krokusbollen mee. De krokus staat symbool voor een nieuw leven, de lente en blijdschap. De kleur paars voor rouw, maar ook hoop en de verwachting dat het goede overwint. Een symbool om even stil te staan bij diegenen die ons door de ziekte zijn ontvallen,
en om te vieren dat de sportieve prestatie in goede gezondheid is behaald. In de Jacobushoeve kan de prestatie gevierd worden en is er tegelijk de Stilteplek om even stil te staan bij dierbaren die geconfronteerd zijn met de ziekte kanker. Dit mooie initiatief wordt georganiseerd en bemand door vrijwilligers van Inloophuis Poppy’s en Op den Alpe Rijen.”

Alles voor het goede doel

“Dat we nog steeds volop moeten strijden tegen kanker is helaas een feit. Door samen met zo’n enthousiaste club geld op te halen komen we gelukkig steeds dichterbij. Alle donaties en inschrijfgelden van deze toertocht gaan 100% naar goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat. Denk hierbij aan KWF Oosterhout, Inloophuis Poppys’ en Stichting Op Den Alpe Rijen. Na de eerste 11 edities heeft de organisatie meer dan € 120.000 kunnen verdelen onder de goede doelen.” Klik voor meer informatie over de Cross for the Crocus op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen