Verdediging VV Oosterhout vergeet ‘naverbrander’ aan te zetten

VV Oosterhout speelde zondag uit tegen Trinitas in Oisterwijk. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

Trinitas Oisterwijk – VV Oosterhout

Zondag 19 maart een voor VV Oosterhout mooi affiche zo leek het op voorhand na 2 verliespartijen en drie gelijke spelen weer eens kans op een overwinning. Na vijf minuten voetballen verdween deze verwachting weer als sneeuw voor de zon. Na 1½ uur ploeteren verliet Trinitas/Oisterwijk met een terechte 3-0 overwinning het strijdtoneel. VV Oosterhout desolaat en een illusie armer op het veld achterlatend. Scheidsrechter Voskuijl floot een uitstekende partij en hoefde slechts een keer geel te trekken voor een te late tackle van Emiel van Pelt.

Eerste helft

Na het eerste fluitsignaal trok Trinitas het spel al meteen naar zich toe. Met drie snelle jongens, Zija Azizov, Philip Overeem en Harm van de Ven, had de Oosterhoutse defensie meteen zijn handen vol. In de 4de minuut speelde v/d Ven de Oosterhoutse verdediging uit en speelde de vogelvrij staande Azizov in, Mark kwam nog uit het schot van Azizov kon hij echter niet meer keren 1-0. In de 25ste minuut een redding van Mark op de inzet van v/d Ven. Even later een vrije trap voor VV Oosterhout links op de punt van zestien meter van Trinitas, de inzet van de altijd hard werkende en vrolijk kwebbelende Matthew Coenraadts spatte op de linkerkruising uiteen, jammer. In de 35ste minuut liet Overeem de verdediging zijn hielen zien. Zijn door een verdediger aangeraakte inzet plofte achter Mark 2-0. Nauwelijks een paar minuten later weer een katachtige redding van Mark op een inzet van v/d Ven. Ruststand 2-0.

Tweede helft

In de rust wisselde Stijn Biemans Samir Medic, met een hamstring blessure, voor Sandro Ariza die verdienstelijk inviel maar het tij niet kon keren. Het was in de 50ste minuut dat v/d Ven over links de Oosterhoutse verdediging de onderkant van zijn zolen liet zien en Mark kansloos liet 3-0. In de 60ste minuut wisselde Stijn Emiel, Bjorn en Timo voor Wahid, Kazim en Joel. Met name door Kazim in de laatste lijn te zetten kwam hier wat meer rust. Aanvallend hadden we niet meer in de pap te brokken dan voor de wissels. Toch had Diae Abjij in de 75ste en 80ste minuut het geluk niet aan zijn kant twee mooie schoten werden door de ingevallen Jan Schoenmakers tot hoekschop verwerkt. Ian van Strien viel nog in voor Dennis van Bijsterveld die de nodige inspanning had geleverd. Al met al dus een terechte nederlaag.