Flitsende seizoenstart voor VV Oosterhout in Rotterdam

Hoewel COAL een onbekende tegenstander was, hadden Stijn Biemans en Patrick van Helvoort hun huiswerk goed gedaan. Ze wisten precies welke spelers van COAL extra aandacht verdienden, met name Sijenterlique Boahen, die goed in de gaten gehouden moest worden. Het wedstrijdverslag is van Ad Looijmans.

COAL Rotterdam – VV Oosterhout

Vanaf het eerste fluitsignaal van Emiel van Pelt domineerde VV Oosterhout eigenlijk het hele eerste halfuur van de wedstrijd. Er was geen enkele reden om zich defensief op te stellen, aangezien het spel zich voornamelijk op de helft van COAL afspeelde. In de 9e minuut kreeg Emiel al een kans om VV Oosterhout op een 0-1 voorsprong te zetten, maar zijn schot ging helaas aan de linkerkant van de paal voorbij de doelman Arash Noorafkan. In de 25ste minuut was het dan toch Emiel die de score opende, nadat Sofyan Asrih sterk doorging aan de linkerkant en Emiel in staat stelde om te scoren, sneller dan Noorafkan. Serdar Kolay kwam nog dichtbij, maar Emiel wist de bal beheerst in het doel te tikken.

Gemakzucht

Na deze openingstreffer leek er echter wat gemakzucht in het spel van VV Oosterhout te sluipen, en COAL begon meer druk uit te oefenen. Een paar verdedigende fouten en in de 35ste minuut wist COAL via Boahen de gelijkmaker te scoren. In de 45ste minuut beging Jari van Helvoort een overtreding op dezelfde Boahen. Hoewel Jari er zeker van was dat de overtreding buiten het strafschopgebied was, wees de matig fluitende Andre Dorsman toch naar de stip. Kolay benutte deze kans, ondanks dat Krystian Burzynski er nog net bij kon. Hierdoor was de ruststand 2-1 in het voordeel van COAL.

Tweede helft

De tweede helft was volledig in handen van VV Oosterhout, en het was slechts een kwestie van tijd voordat ze de gelijkmaker zouden scoren. Diae Abjij zorgde hiervoor in de 70ste minuut met een slim schot vanaf rechts, waardoor de bal voorbij Noorafkan in het net belandde, wat de stand op 2-2 bracht. VV Oosterhout bleef de aanval zoeken en in de 80ste minuut, nadat Omar Al Zoubi was ingevallen voor Anouar Moukouh, zette hij met een bekeken kopbal de 2-3 op het scorebord. COAL probeerde nog wel aan te dringen, maar de aanvallen werden keer op keer door de VV Oosterhout-verdediging afgeweerd. Na 95 minuten spelen was de eerste overwinning van het seizoen een feit.