TSC met 1-0 mooi van start in de 1e klasse

TSC begint het seizoen in de 1e klasse met een prachtige overwinning van 1-0 op Sarto, wat de beste start is in deze klasse. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – Sarto

Op het hoofdveld, dat er dankzij de uitstekende samenwerking tussen de gemeente en de vrijwilligers van de vrijdagploeg fantastisch bij lag, kon TSC aan de slag. Het weer was perfect voor voetbal, en er was veel publiek aanwezig. Gedurende de hele wedstrijd was TSC de dominante ploeg en had het de controle over de bal. De hoekschopverhouding sprak boekdelen: TSC had er 10, terwijl Sarto er slechts 3 had.

Sterke ploeg

In de eerste helft waren de beste kansen voor Tim Rubenkamp en Jeroen Ooms, maar helaas slaagden ze er niet in om de Sarto-doelman te passeren, ondanks dat ze alleen voor hem stonden. Dit zorgde echter voor vertrouwen voor de tweede helft. Ondanks dat Sarto wat sterker werd, bleef TSC het spel dicteren. Uiteindelijk was het in de 68e minuut Jeroen Ooms die de 1-0 op het scorebord zette, na uitstekend voorbereidend werk van Roman Rijnsdorp. Het viel op dat invaller Bas Blokdijk een sterke bijdrage leverde en veel dreiging bracht.

Strategie

Aanvoerder Marnix van der Velden en Bart Dirven speelden een belangrijke rol in het bepalen van de strategie en waren uitblinkers, terwijl Joury den Boogert een constante dreiging vormde voor de verdediging van Sarto. TSC-doelman Krijn Visser kreeg weinig te doen, maar hij deed het foutloos toen het nodig was. Met 3 punten in de pocket begint TSC op een zeer positieve manier aan het nieuwe seizoen in de 1e klasse, en gezien het vertoonde spel was deze overwinning meer dan verdiend.