VV Oosterhout laat jammerlijk punten achter in Rijen

Dit weekend speelde VV Oosterhout uit tegen VV Rijen uit Rijen. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Rijen – VV Oosterhout

Voor VV Oosterhout is Rijen traditioneel een team waar ze moeite mee hebben, en deze middag was daar geen uitzondering op. In de blessuretijd van de 93e minuut gebeurde er iets opmerkelijks: Sjoerd Piree wist de bal langs de kansloze Krystian Burzynski te prikken en scoorde zo de late 1-0. Zonder de heldhaftige inzet van Krystian zou de score echter nog veel hoger zijn uitgevallen.

Onnodige provocaties

Na de late goal besloot het publiek van Rijen tot onnodige provocaties jegens de assistent-scheidsrechter van VV Oosterhout, wat de sportiviteit ver te boven ging. Het is vermeldenswaardig dat Rijen de laatste tijd vaker betrokken is geraakt bij gestaakte wedstrijden vanwege incidenten met hun ‘hooligans’. Vorig jaar ging het mis tijdens de wedstrijd tegen Real Lunet, waarbij de assistent-scheidsrechter van Real Lunet naar verluidt racistisch werd bejegend. Het is te hopen dat de KNVB hier op enig moment een einde aan zal maken, hoewel dit misschien ijdele hoop is. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mark Sewpersad, die overigens uitstekend floot.

Eerste helft

De eerste helft verliep gelijk op, hoewel Rijen meer kansen creëerde dan VV Oosterhout. Telkens stond Krystian echter in de weg. Toch kreeg Omar Al Zoubi op aangeven van Sofyan Asrih de grootste kans van de wedstrijd. Sofyan drong goed door aan de rechterkant van het veld, bereikte de zestienmeterlijn van Bas van Loon en gaf de bal aan Omar. Helaas miste Omar precisie en schoot de bal van dichtbij over het doel van Van Loon. De ruststand was 0-0.

Tweede helft

In de tweede helft werden Emiel en Jonathan ingebracht door Stijn Biemans en Patrick van Helvoort, wat nieuw elan aan het spel gaf en Rijen minder druk liet uitoefenen. Rijen koos in de tweede helft voornamelijk voor lange ballen, die over het algemeen goed werden verdedigd of waarop Krystian redding bracht. Rijen toonde echter meer vechtlust en streed voor elke bal. VV Oosterhout heeft het altijd moeilijk tegen tegenstanders die op het randje spelen, maar nergens staat geschreven dat dit niet is toegestaan. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd van de 93e minuut scoorde Piree de winnende treffer, waardoor de punten in Rijen bleven.